OPPSKRAPET Andreas Vangstad ble sendt i bakken da en hund forvillet seg inn i hovedfeltet. Etterpå kunne sportsdirektør Stian Remme konstatere at han var like hel. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
OPPSKRAPET Andreas Vangstad ble sendt i bakken da en hund forvillet seg inn i hovedfeltet. Etterpå kunne sportsdirektør Stian Remme konstatere at han var like hel. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

Vangstad-reprise spolert av løpsk hund i sykkelfeltet

Heldigvis gikk det bra med begge to.

EGGEMOEN (procycling.no): Det så skikkelig stygt ut da dreveren Trøy forvillet seg inn i hovedfeltet inne på de avsluttende rundene.

Rytterne forsøkte å bremse unna, men bikkja fikk en kraftig smell i hodet - og flere ryttere endte opp i asfalten.

Blant dem var Andreas Vangstad og Fabricio Ferrari. Italieneren lå på 9.-plass i sammendraget ved etappestart.

- Jeg veltet, men jeg så ingen hund. Jeg syklet litt og så var det noe galt med sykkelen. Det endte med at jeg måtte bytte sykkel og kjøre meg opp igjen, sier Vangstad til procycling.no.

Oppskrapet kne Han skrapet seg opp på venstre kne, men var ellers helt fin. Etter hans anslag gikk et sted mellom fem og ti rytterne ned i velten.

Det så ut til at det gikk verre med bikkja, men Nordre Buskerud Politidistrikt kunne siden formidle at Trøy kom til rette, og faktisk også var i god behold.

Dermed endte det godt både for mann og hund.

Etappen mot Eggemoen, som i fjor ble vunnet av nettopp Vangstad, ble et lite antiklimaks for sørlendingenes del.

 - Det er klart det koster jo. Jeg mistet den siste lille punchen som man trenger på sisterunden, sier 24-åringen fra Kristiansand.

- Det viktigste er vel at du er like hel?

- Jeg sklei på skoene, så jeg var ikke mye nedpå. Det var sykkelen som ble litt ødelagt.

Trondsen i bruddet Sparebanken Sør klarte å få Trond Håkon Trondsen med i bruddet. Gruppa, som opprinnelig talte sju mann, lå foran feltet helt inn på sisterunden.

Da klarte først Markus Hoelgaard å støte seg opp, før hovedfeltet brukte den siste bakken som utskytingsrampe for å komme i kapp.

Det endte med en forventet duell mellom Edvald Boasson Hagen og Sondre Holst Enger.

• Les også: Boasson Hagen vant i Tour of Norway

- Vi hadde en liten plan om gjøre noe av det samme med Vangstad, men så gikk han i velten med hunden. Han brukte mye krefter på å komme seg opp igjen, og det går ikke på en runde som er så teknisk, sier sportsdirektør Stian Remme til procycling.no.

Artikkelen er levert av procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.