«Vanlig fyr» nedkjempet Tiger

Zach Johnson vant US Masters.

Zach Johnson sto for en golfsensasjon av de sjeldne da han nedkjempet Tiger Woods og vant US Masters søndag.

- Jeg er bare en vanlig fyr fra Iowa, sa 31-åringen da han ble bedt om å fortelle om seg selv. Han har vunnet bare en PGA-turnering i karrieren, og det er 20 år siden en spiller med like tynn merittliste vant en Major-turnering.

Masters-vinneren har kjempet seg opp gjennom PGAs B-, C- og D-tourer. Før søndag var han mest kjent for at han i 2001 vant tre turneringer på rad på en av «småtourene».

Søndag ble han den første som har snytt Tiger Woods for tittelen når Woods har spilt i lederballen siste dag av en Major-turnering.

Woods hadde 12 seirer av 12 mulige når han ikke har noen bak seg på banen siste dag, men han maktet ikke å svare på Johnsons 69-runde søndag.

- Det sies at en kjempe må falle før eller siden, og kanskje var det hva som skjedde i dag. Dette blir enda mer tilfredsstillende når jeg vet at jeg slo Tiger Woods, sa Johnson etter å ha fått den grønne jakken fra fjorårsvinner Phil Mickelson.

Seieren ga ham også drøyt 8 millioner kroner i prispenger, og han avanserte 41 plasser til 15.-plass på verdensrankingen. Han er den første som har vunnet Masters uten å være blant de 50 første på rankingen.

Tålmodig

Johnson avgjorde med tre birdies på fire hull fra 13. hull.

- Det handlet om tålmodighet og vilje til å stå på, sa Johnson som gikk de fire rundene ett slag over par i kaldt vær og under vanskelige forhold. Bare en gang tidligere har Masters-vinneren spilt de fire rundene over par.

FIKK DEN GRØNNE JAKKA: Zach Johnson fikk den grønne jakken fra fjorårsvinner Phil Mickelson som beviset på at han er vinner av årets US Masters. - Det sies at en kjempe må falle før eller siden, og kanskje var det hva som skjedde i dag. Dette blir enda mer tilfredsstillende når jeg vet at jeg slo Tiger Woods, sier den lykkelige vinneren. Foto: Elise Amendolaap/AP/SCANPIX
FIKK DEN GRØNNE JAKKA: Zach Johnson fikk den grønne jakken fra fjorårsvinner Phil Mickelson som beviset på at han er vinner av årets US Masters. - Det sies at en kjempe må falle før eller siden, og kanskje var det hva som skjedde i dag. Dette blir enda mer tilfredsstillende når jeg vet at jeg slo Tiger Woods, sier den lykkelige vinneren. Foto: Elise Amendolaap/AP/SCANPIX Vis mer

Johnsons strategi var å jage birdies på par 5-hull, og han endte 11 slag under par på de hullene.

- Etter at jeg var ferdig, satt jeg i garderoben og ventet å høre at Tiger Woods hadde satt noen birdies og passert meg, sa han.

Men Woods greide ikke birdie på noen av de siste hullene. Han måtte nøye seg med å dele annenplassen med sørafrikanerne Retief Goosen og Rory Sabbatini, to slag bak vinneren.


Skryt fra Tiger

- Han spilte kjempebra, sa Woods om Johnson.

- Se på sisterunden hans. Han gjorde akkurat det han trengte å gjøre. Han sto på hele veien og satte slagene han trengte å sette.

Woods var ute etter sin tredje Major-tittel på rad, men dårlige avslutninger torsdag og lørdag ødela for ham.

- Jeg hadde bogey på de to siste hullene to ganger. Det er fire slag kastet bort. Slikt har man ikke råd til om man vil vinne Major-turneringer, sa han.

Johnsons seier vekket minner om Jack Flecks sensasjonsseier i US Open i 1955, da han beseiret stjernen Ben Hogan i omspill. Fleck var også fra Iowa.

- Han har vært det store golfnavnet i staten vår. Det er stort å bli sammenlignet med ham, sa Zach Johnson.

(NTB)

<B>SKRYTER AV VINNEREN</B>: Det var ingen sure miner fra Tiger Woods etter å ha tapt US Masters til Zach Johnson.