«Vanlig fyr» nedkjempet Tiger

Zach Johnson vant US Masters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Zach Johnson sto for en golfsensasjon av de sjeldne da han nedkjempet Tiger Woods og vant US Masters søndag.

- Jeg er bare en vanlig fyr fra Iowa, sa 31-åringen da han ble bedt om å fortelle om seg selv. Han har vunnet bare en PGA-turnering i karrieren, og det er 20 år siden en spiller med like tynn merittliste vant en Major-turnering.

Masters-vinneren har kjempet seg opp gjennom PGAs B-, C- og D-tourer. Før søndag var han mest kjent for at han i 2001 vant tre turneringer på rad på en av «småtourene».

Søndag ble han den første som har snytt Tiger Woods for tittelen når Woods har spilt i lederballen siste dag av en Major-turnering.

Woods hadde 12 seirer av 12 mulige når han ikke har noen bak seg på banen siste dag, men han maktet ikke å svare på Johnsons 69-runde søndag.

- Det sies at en kjempe må falle før eller siden, og kanskje var det hva som skjedde i dag. Dette blir enda mer tilfredsstillende når jeg vet at jeg slo Tiger Woods, sa Johnson etter å ha fått den grønne jakken fra fjorårsvinner Phil Mickelson.

Seieren ga ham også drøyt 8 millioner kroner i prispenger, og han avanserte 41 plasser til 15.-plass på verdensrankingen. Han er den første som har vunnet Masters uten å være blant de 50 første på rankingen.

Tålmodig

Johnson avgjorde med tre birdies på fire hull fra 13. hull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer