Vann-vittig!

- Nå glemmer vi rundetider, Romme, Veldkamp og Ritsma for en stund, jubler Lasse Sætre, Kjell Storelid og landslagstrener Geir Karlstad. Skøyteløperne tar utradisjonelle treningsmetoder i bruk og drar til Kanariøyene - midt i sesongen!


TRÅR VANNET: Lasse Sætre tjuvtrener i vannet foran Syden-turen.

I yr glede over hva som venter, tok Lasse Sætre på seg badebuksa og testet svømmebassenget på Toppidrettssenteret.

Med på Syden-lasset blir også Remi Hereide og Eskil Ervik, sportsleder Laila Andresen og guttas damer.

- Vi skal kose oss, sier Sætre og Storelid.

- Det handler om å få gutta friske i hodene sine, sier Geir Karlstad.

Vikingskipet er for tida opptatt med byggevaremesse. Neste uke overtar bedriftsfotballen. Først 10. desember legges isen i det som skulle vært en skøytehall.

Ingen ferietur

- Er denne formen for trening vel overveid, Geir Karlstad?

- Ha-ha. Gutta tror de skal på en ukes ferie. Sannheten er at de skal få kjørt seg. Vi skal trene flere timer om dagen - på sykkel og i vektrommet. De skal nok få fart på blodpumpa.

- Men kjenner jeg gutta rett, blir det noen timer med sol og sjø, også.

Perfekt tidspunkt

- Det kan høres litt vilt ut, men egentlig er det perfekt å reise nå. Vi har vært på is siden 25. september og merker slitasjen. Løperne skal bygges opp til en formtopp under EM i Heerenveen om seks uker. Det nytter ikke å bare trene på is.

OL-vinneren Ådne Søndrål benyttet samme resept da han ble alvorlig skadd under trening i Inzell for to sesonger siden. Ådne dro på sykkeltur i Spania for å komme til hektene - og ble verdensmester etterpå.

Motivasjon

- Barmarkstrening gir et ordentlig brekk fra det tradisjonelle. Og kombinasjonen sol og 25 varmegrader skal gi den beste motivasjonen for å stå på skikkelig resten av sesongen, sier Karlstad.

- Hvor slitne er løperne akkurat nå?

- Beina holder bra. Men de er litt øre i hodet etter all teknikkterpingen. Jeg hoier og maser på detaljer - av og til så mye at gutta gir noen saftige meldinger tilbake.

Slipper kjeft

- Så dette er en måte å gjenopprette vennskapet på?

- Kall det gjerne et alibi for all kjeften de kommer til å få resten av sesongen - hvis de ikke går bra på skøyter.

- Samtidig er det viktig å ikke kjøre seg for langt ned i kjelleren. Så lenge det ikke er is i Vikingskipet, er alternativet å trene på Valle Hovin. Da har jeg mer tro på en Syden-tur, sier Geir Karlstad.