Vannet Start bare halve banen?

Glimt har klaget, Tromsø reagerer.

(Dagbladet.no): Forrige søndag slo Start Bodø/Glimt 2-0 på Kristiansand stadion. Men i dagene etter kampen har det utviklet seg en uenighet mellom klubbene om hvordan banen ble vannet.

Ifølge NFFs regelverk skal ikke banen vannes seinere enn én time før kampstart, men fotballforbundet legger seg ikke opp i vanningen hvis klubbene blir enige om noe annet.

Start-trener Tom Nordlie og Glimt-trener Ola Haldorsen ble enige om at banen kunne trenge en dusj i pausen og vanning ble iverksatt. Så langt er alle enige.

- En bagatell

Men Glimt-innbytterne som varmet opp bet seg merke i at det kun ble vannet på den banehalvdelen Start skulle angripe på i andre omgang.

Som kjent regnes det som en fordel, siden ballen går fortere på vått gress enn på tørt.

Glimt reagerte med å sende et klagebrev til NFF, som nå på sin side har bedt Start om en redegjørelse.

- Dette er en bagatell som vi har forklart. Dette er bare tull, sier sportslig leder i Start Trond Are Olsen.

OMDISKUTERT: Bård Borgersen brasser ned til Marius Johnsen som gir Start ledelsen 1-0 i søndagens kamp mot Bodø/Glimt. I ettertid har gresset vært i fokus. Foto: Scanpix
OMDISKUTERT: Bård Borgersen brasser ned til Marius Johnsen som gir Start ledelsen 1-0 i søndagens kamp mot Bodø/Glimt. I ettertid har gresset vært i fokus. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg hører at noen Glimt-spillere som var under oppvarming i pausen sa at det bare ble vannet på den ene siden. Det ble vannet på begge sider, slår Start-lederen fast.

Glimt-trener Ola Haldorsen forholder seg kun til det hans innbyttere forteller og bedyrer at han og Glimt kun er ute etter rettferdighet i saken.

- Jeg så det bare som en fordel at det ble vannet, men det ble gitt klar beskjed om fra våre innbyttere at det bare ble vannet på vår banehalvdel.

- Sterkt beklagelig

Og hvis dette medfører riktighet, så opplever han det som veldig urettferdig.

- Hvis de gjorde dette for å få en fordel, så er det sterkt beklagelig, sier Glimt-treneren, som også har reagert på at Tom Nordlie har uttalt at Bodø/Glimt heller bør konsentrere seg om å ta poeng enn å klage på vanning av banen.

- Det forteller mer om Tom Nordlie enn om Bodø/Glimt. Han kan skyte med kanoner når han er på toppen av tabellen, men det har vært perioder der også han har slitt med resultatene, sier Haldorsen som nå ligger på kvalikplass med Glimt etter 12 serierunder.

NFF venter på Starts redegjørelse og kan ikke si noe om strafferammen for det mulige lovbruddet.

- Det finnes ingen strafferammer for dette. Det blir en ren skjønnsvurdering, sier Thor Grønnerud i fotballforbundet.

- Kunne ikke være mulig

Etter at Dagbladet.no la ut denne saken har vi fått flere mail av supportere som har reagert på det samme som Glimt-innbytterne.

- Start vannet bare på den ene banehalvdelen, ja - den de skulle angripe på i andre omgang, forteller Petter Markussen, lederen i Tromsøs supporterklubb Isberget, til Dagbladet.no.

Tromsø møtte Start på Kristiansand stadion 12. juni og kampen endte 1-1. TIL-trener Otto Ulseth og Tom Nordlie skal ha blitt enige om at banen skulle vannes i pausen.

- Et musikkorps gikk på den andre siden, så det ble bare vannet på den halvdelen Start ville ha fordel av. Jeg reagerte med vantro over at det i det hele tatt ble vannet og i hvert fall at det bare ble vannet på den ene halvdelen, sier Markussen.

TIL-trener Otto Ulseth bekrefter supporterlederens versjon.

- Da jeg så kampen på video kunne det se ut som om det bare ble vannet på den ene banehalvdelen, sier Ulseth.

Og han kunne knapt tro det han så. For selv om han og Tom Nordlie ble enige om å vanne banen i pausen, ble de ikke enige om å vanne halve banen.

- Jeg tenkte bare at det ikke kunne være mulig, men så er det kanskje det likevel. Jeg tenkte mitt og gikk bare videre, men hvis det viser seg at dette er vanlig praksis så må man komme til bunns i det. Vår video fra kampen er helt sikkert mulig å oppdrive, sier TIL-treneren.

PS! VPN.no melder i dag at det samme skjedde i gårsdagens cupkamp mellom Start og Vålerenga, men dette avkrefter Start.

REAGERTE: TIL-trener Otto Ulseth reagerte på vanningen da han så Start - Tromsø på video.