Vannpausene det største høydepunktet i kampen mellom Sogndal og Viking

- Spillerne gikk på krykker offensivt.

• Sogndal - Viking 0-0

(Dagbladet): Oppgjøret mellom Sogndal og Viking var et eneste langt gjesp. I løpet av 90 minutter ble det kun skapt to kvalifiserte målsjanser.

Den største sto Sogndal for, da innbytter Tim Nilsen satte et innlegg i stolpen på tampen av kampen. Det så likevel ut til at Viking-keeper Arild Østbø hadde tatt forsøket om ballen hadde truffet på innsiden av aluminiumet.

- 0-0 er helt greit. Det var nesten ingen målsjanser hele kampen, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson i et intervju med C More.

- Det er en ganske dårlig tippeligakamp. Det kan vi vel enes om. Ansiktene på spillerne sier vel det meste. Forsvarsspillet ser bra ut, men de går på krykker offensivt. Det er dårlig, sier Viking-trener Kjell Jonevret, som må avfinne seg med at laget står med kun én seier på de ni siste kampene.

Svake prestasjoner Det er fort gjort å kritisere nivået på den norske Tippeligaen etter en måned med vakker VM-fotball. Selv om den sammenligningen er urettferdig, er det ikke til å komme utenom at det som ble prestert på Fosshaugane Campus var fryktelig svakt.

Tempoet var lavt, pasningsfeilene florerte og målsjansene var nærmest fraværende.

Vikings eneste mulghet ble produsert av Jón Dadi Bödvarsson. På overtid av første omgang avsluttet den islandske angriperen fra 16 meter. Sogndals sisteskanse, Mathias Dyngeland, så imidlertid utgangen og hadde få problemer med å vippe ballen over tverrliggeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målløst I pausen håpet de fremmøtte at lagene ville løfte seg etter hvilen.

Det skjedde ikke. I stedet for at intensiteten ble høyere, fortsatte oppgjøret i det samme, fryktelig lave tempoet.

Kanskje må sommervarmen ta sin del av skylden, men alle de svake prestasjonene kan uansett ikke bortforklares på den måten. For publikum må de innlagte vannpausene vært det største høydepunktet. Da var i alle fall muligheten der for å kjøpe seg en oppmuntring i bua.

Etter tap i sine foregående kamper, Sogndal borte mot Molde (3-0) og Viking hjemme mot Brann (0-2), så det ut som begge lagene var fornøyde med ett poeng.

Noe kampen bar ettertrykkelig preg av. Med uavgjortresultatet ligger Sogndal på en foreløpig åttende plass på tippeligatabellen - tre poeng bak Viking på sjette.

- Sjansemessig er 0-0 greit, konstaterer også Sogndal-trener Jonas Olsson overfor C More etter oppgjøret.

VM-KOPI: Som i VM, var det lagt inn en vannpause i hver omgang. I en ellers begredelig fotballkamp, kunne publikum bruke tiden på å kjøpe seg en is i varmen.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
VM-KOPI: Som i VM, var det lagt inn en vannpause i hver omgang. I en ellers begredelig fotballkamp, kunne publikum bruke tiden på å kjøpe seg en is i varmen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer