Vannskelig

Petter Solbergs mål om seier i Rally Tyrkia fikk seg en kraftig skyll i går. Og alt på grunn av en vannpytt.

KEMER (Dagbladet): Den regjerende verdensmesteren har neppe vannskrekk, men bør kanskje få det etter to våte uhell i gårsdagens VM-runde. Solberg ligger 52,7 sekunder bak franskmannen Sébastien Loeb. Og de 49 sekundene ligger alle i en vannpytt i de tyrkiske fjellene.

-  Jeg fikk ikke opp vindusviskerne i tide. Dermed snurret vi vannpytten og dunket borti grøfta. Vi tapte nok 12-14 sekunder, sa Petter da han kom inn til service i Kemer etter gårsdagens første fartsprøve.

Stoppet opp

Fem timer seinere kjørte førerne samme fartsprøve på ny. Og da gikk det enda verre med Subaruen. For da var vannet dypere.

-  Panseret slo opp slik at luftinntaket ble blokkert. Vi stoppet helt opp. Og vi hadde ikke skikkelig motorkraft igjen på resten av prøven. Jeg måtte kjøre sånn her, sier Petter og ser mot himmelen.

-  Loeb kjørte flatt han også. Men det skjedde ingenting med ham, sier Petter som mener svaret kan ligge i formen på bilens front.

Sperret veien?

-  Vi har kjørt i vanndammer hundre ganger før uten at det har gått galt. Dette var merkelig. Det var betydelig mer vann den andre gangen vi kjørte, sier kartleser Phil Mills til Dagbladet. Opplysningen bekreftes overfor Dagbladet av flere av de andre førerne. Derfor ble det i går kveld spekulert i om actionkåte tilskuere med vilje hadde sperret elva og ledet vann mot vanndammen. Men her kommer en mindre sexy forklaring:

Veddet om England

-  Femti biler kjørte over den samme vannpytten. Det har trolig gjort at den har gravd seg dypere, sier Mikko Horvinens (Subarus annenfører) kartleser Jarmo Lehtinen.

I dag kjøres seks nye fartsprøver for Petter Solberg som jager Marcus Grönholm (nr. 2) og VM-leder Sébastien Loeb for seieren i rallyet som avsluttes i morgen. Og det betyr flere vanndammer.

-  Det skjer ikke igjen, sier Petter Solberg.  Solberg vant for øvrig 20 pund av sin engelske trener John Mills etter Portugals EM-seier mot England.

-  Jeg prøvde meg med 50, men han turte ikke, ler Solberg, som bare fikk med seg første omgang. Pytt, pytt.

VANNSKELIG: Petter Solbergs Subaru duger dårlig som vannvogn. Her har han snurret i en vannpytt og slått inn fronten.