VANSKELIGE Å TA KNEKKEN PÅ: Rigoberto Uran (i midten) synes det er vrient å sykle mot Team Sky. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
VANSKELIGE Å TA KNEKKEN PÅ: Rigoberto Uran (i midten) synes det er vrient å sykle mot Team Sky. EPA/GUILLAUME HORCAJUELOVis mer

Tour de France, Rigoberto Uran, Chris Froome:

- Vanskelig å angripe et lag som Sky

Rigoberto Uran likevel fornøyd med Izoard-etappen.

(procycling.no): Rigoberto Uran har hatt en meget imponerende Tour de France hittil. Til tross for at colombianeren har podieplasseringer fra Giro d'Italia å vise til fra tidligere år, gikk han litt under radaren da favorittene til årets tour ble lest opp.

Jevn kjøring har plassert Uran på en tredjeplass sammenlagt med én test for sammenlagtrytterne igjen - lørdagens tempo i Marseille.

Cannondale-Drapac-rytteren er 29 sekunder bak Chris Froome i den gule ledertrøyen. Han tapte over minuttet til Sky-rytteren på de fem første etappene, men har siden vært stabiliteten selv.

For det er en kynisk colombianer som kommer til å plassere seg på podiet i Paris. Uran har vært sparsommelig med angrepene sine, og heller glidd med. På etappen til Chambery vant han en centimetersspurt med to gir etter at bakskifteren sluttet å virke. På 53x11 kom han seg akkurat forbi en jublende Warren Barguil.

Foran torsdagens etappe til Izoard, uttalte Uran at gårsdagens etappe var etappen å prøve seg på, og antydet i høy grad at han kom til å angripe.

- Visste det kom til å bli komplisert

Dog kom aldri angrepene fra 30-åringen. Han holdt følge med Bardet og Froome på deres angrep, og de tre befestet sine podieplasser som de tre sterkeste i rittet. Riktignok måtte Uran gi tapt med to sekunder på slutten, og Bardets bonussekunder gjorde at den franske hjemmehelten hoppet forbi i sammendraget. Seks sekunder skiller dem nå.

- Vi visste det kom til å bli komplisert, og å angripe Sky med det tempoet de setter - det er vanskelig å angripe et lag som dem, sa Uran til journalistene som ventet like etter målgang i går, ifølge cyclingnews.com.

Uran skal på papiret være en bedre temporytter en Romain Bardet. De seks sekundene som skiller dem, trenger ikke bety mye når den 22.5 kilometer lange tempoen står for tur. Colombianeren har levert noen gode tempoer tidligere, og var for eksempel ti sekunder foran Froome på åpningstempoen i 2015-utgaven av touren.

Likevel har ikke Uran vist seg fra sin beste side på temporitt tidligere i år, men har nå mer å kjøre for enn noengang tidligere.

- Det viktigste var å være der oppe. Jeg tapte et par sekunder på slutten, men da gikk det ganske fort, og det var en hardt etappe, man kunne merke det. Jeg synes det gikk ganske bra. Det var mer eller mindre det vi håpet på å gjøre.

- Tempoetappen er viktig. Vi vet selvsagt hvem vi har foran oss, men tempoen kommer etter 20 ganske utmattende etapper, så vi får se hvordan det går, konkluderer Uran, vel vitende om at Froome har et godt grep om den gule trøyen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.