- Vanskelig å få en deiligere følelse

Gamsten ble den store helten med to scoringer, men sier selv han startet «elendig».

KOPI: Morten Gamst Pedersens frispark fra sidelinja lurte Villa-målvakt Brad Friedel, akkurat som mot Wigan tidligere i år.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
KOPI: Morten Gamst Pedersens frispark fra sidelinja lurte Villa-målvakt Brad Friedel, akkurat som mot Wigan tidligere i år.Foto: SCANPIX/AP/Jon SuperVis mer

(Dagbladet): Morten Gamst Pedersen stjal alle overskriftene etter Blackburns 2-0-seier over Aston Villa i ettermiddag.

Gamsten scoret begge målene, det ene en blåkopi av frisparkmålet han satte inn mot Wigan.

- Forskjellen mellom de to lagene var frisparket til Pedersen og en corner, fastslår Villa-manager Gerard Houllier overfor klubbens hjemmesider.

Selv brukte Morten Gamst Pedersen dødballene til å komme seg inn kampen etter en vanskelig start.

Vanskeligere å få en deiligere følelse
- Kampen startet mildt sagt elendig for min egen del med noen horrible feilpasninger, men så fikk jeg ta noen dødballer og bestemte meg for at de skulle jeg treffe på. Så det første kvarteret velger jeg å glemme, så fokuserer vi heller på resten av kampen, skriver Gamst på sin egen blogg.

Og det fungerte. To mål senere er det en meget fornøyd Gamsten beskriver målene sine for Dagbladet.

- Det er vanskelig å få en deiligere følelse som fotballspiller enn når du vinner og scorer to mål, sier han.

- Den første «goalen» var ganske lik den mot Wigan. Ballen var godt slått, men jeg tror de gode bevegelsene i feltet gjorde at Friedel feilbedømte litt. Den andre handlet jo om å være på rett sted til rett tid. Ryan klinte til, og traff egentlig klokkereint, men siden skuddet var skjevt på mål, strakk jeg fram foten, og da styrte jeg ballen rett i mål, fortsetter Gamst Pedersen, og legger til at tre frisparkmål på de siste kampene viser at det hjelper å legge inn en ekstra innsats på treningsfeltet.

Topp ti
Nordmannen ble byttet ut etter 72 minutter, men tror ikke at lårproblemet som førte til en tidlig kveld skal være noe alvorlig.

- Jeg har spilt en del kamper i det siste og kjente at det lugget litt i låret, og vi har alt for mange midtbanespillere skadet fra før, og da kunne jeg ikke ta noen sjanser og valgte å gå av banen. Så i morgen tidlig skal jeg inn til sjekk og behandling, og da vil vi få vite om det er noe. Sannsynligvis er det bare belastning og jeg er klar igjen, skriver han i bloggen.

Ifølge Infostrada har Gamsten nå scoret fire mål på de siste 16 kampene, mot fire på de 2,5 siste årene før det.

Det er godt for nordmannen, som spår en rekordjevn Premier League med gode muligheter for Blackburn.

- Premier League er knalltøff for tida, men det er blitt litt sånn at alle slår alle nå. Vi klarte jo topp-ti i fjor, så målet er å gjenta det denne sesongen, sier Gamst Pedersen til Dagbladet.

GRUNN TIL Å JUBLE: Gamsten er i målform om dagen, og mener frisparktreningen er i ferd med å bære frukter.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
GRUNN TIL Å JUBLE: Gamsten er i målform om dagen, og mener frisparktreningen er i ferd med å bære frukter.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer