I ANGREPSPOSISJON: Emil Hegle Svendsen kan gå forbi Martin Fourcade i verdenscupen på hjemmebane i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
I ANGREPSPOSISJON: Emil Hegle Svendsen kan gå forbi Martin Fourcade i verdenscupen på hjemmebane i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ScanpixVis mer

- Vanskelig å få nye superevner på ei uke

Men Emil Hegle Svendsen tror han er god nok til å vinne verdenscupen.

LIVESTUDIO: Følg skiskytingssprinten fra Holmenkollen direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 1130.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I dag er det verdenscupsprint i skiskyting i Holmenkollen. Der har Emil Hegle Svendsen (26) mye å bevise etter i svart helg i Anterselva for to uker siden.

Han slet med å treffe blinkene, fikk en 23.- og en 14.-plass — og ga med det franske Martin Fourcade i verdenscupen sammenlagt.

Etter 14 av 26 renn har Forurcade 546 poeng, mens Svendsen følger på plassen bak med 519 poeng.

Tror på sammenlagtseier - Jeg har fortsatt god tro på at jeg kan vinne cupen, sier Svendsen til Dagbladet

- Betyr det mer å vinne cupen enn å ta enda et VM-gull?

- Nei, jeg har lyst på begge deler. Det går an å gjøre begge.

- Hva er det som tilsier at du skal vinne den etter de siste rennene i Anterselva?

- Det er veldig lite som tilsier det etter det som skjedde der. Så jeg håper at ting snur litt nå, medgir Svendsen.

- Skikkelig offensiv Og han tror det vil snu. Bak seg har han ei god landslagssamling på Lillehammer, der skyting har vært desidert mest vektlagt.

- Jeg føler at det er på vei til å snu for min del, sånn som det har gått de siste dagen på trening. Det kan godt hende det ikke snur allerede her i Kollen, men på sikt fram mot VM har jeg en veldig god «feeling» på at det kommer til å bli bra.

- Hva er det konkret som har blitt bedre i løpet av den siste uka?

- Det er klart, det er vanskelig å få noen nye superevner i løpet av ei uke som gjør at alle blinkene detter, men jeg har i hvert fall klart å snu den innstillinga. Det har veldig mye å si for meg. Hvis jeg er usikker, så har jeg ikke en sjanse til å prestere. Jeg har klart å snu den usikkerheten på trening til noe positivt — til å bli skikkelig offensiv, og da detter blinkene lettere.

Utålmodig person - Hvor spent er du på om blinkene detter allerede i Holmenkollen

- Jeg er veldig utålmodig som person, så jeg vil gjerne ha resultater med én gang. Men jeg blir ikke stresset uansett om blinkene detter i morgen. Jeg har god tid fram mot VM på å bli bedre, poengterer Svendsen, som til nå har vunnet to renn denne sesongen.

Lite hadde passet ham bedre enn å ta seier nummer tre på hjemmebane i Holmenkollen.

SMILET TILBALKE: Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø har lagt Anterselva-fadesen bak seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SMILET TILBALKE: Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø har lagt Anterselva-fadesen bak seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer