Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vanskelig å si nei til en bundesligaklubb

Andersen og Rekdal vurderer Köln.

FEIRER SEIER: Her jubler Lukas Podolski og Köln-spillerne for 2-0 borte mot Eintrach Frankfurt. Foto: EPA/ARNE DEDERT
FEIRER SEIER: Her jubler Lukas Podolski og Köln-spillerne for 2-0 borte mot Eintrach Frankfurt. Foto: EPA/ARNE DEDERT Vis mer

(Dagbladet): FC Köln ønsker seg Ståle Solbakken som ny sjef.

Ifølge Dagbladets kilder begynte bundesligaklubben i går arbeidet med å komme i kontakt med NFF for å forhandle om kompensasjon for mannen som skulle bli Norges neste landslagssjef.

Denne sesongen har Köln slitt i bånn av bundesligaen, først i april ble plassen sikret.

Karnevalsklubb Men tradisjonelt er rødtrøyene en av Tysklands større klubber. Det mener tidligere Mainz-trener og bundesligatoppscorer Jørn Andersen (48).

- Köln har en bra standing, det er en flott klubb. Men de har ikke oppfylt forventningene på noen år. Det er en fin by, med fin stadion og bra tilskuere. Köln er en karnevalsklubb. Og så hadde de sin storhetstid, de var i toppen av tysk fotball uten å være helt best, sier Andersen til Dagbladet.

Han tenker på 70- og 80-tallet, da storspillere som Pierre Littbarski, Toni Schumacher og Thomas Hässler alle spilte på Müngersdorfer Stadion. Nå heter hjemmebanen RheinEnergieStadion og rommer 50 000 tilskuere.

I dag er Tyskland-angriper og kaptein Lukas Podolski klubbens største stjerne, og årets sesong er den tredje i bundesligaen etter opprykket i 2008.

- Det er stort potensiale i klubben. Det er ingen stor økonomi der, men hvis det går bra så våkner fansen og byen, sier Andersen.

KARNEVALSKLUBB: Supporterne er trofaste i Köln, her har Podolski nærkontakt. Foto: EPA/ARNE DEDERT
KARNEVALSKLUBB: Supporterne er trofaste i Köln, her har Podolski nærkontakt. Foto: EPA/ARNE DEDERT Vis mer

TIdligere Hertha Berlin- og Borussia Mönchengladbach-proff Kjetil Rekdal regner også Köln som en storklubb i tysk målestokk.

- Köln er i utgangspunktet en av de mest tradisjonsrike klubbene i Tyskland. De har et stort publikum, men har slitt med nedrykk og ustabilitet. Potensialet er enormt, det er enorm interesse der. Får du klubben til å funke blir det spennende. Det er en stor, populær klubb, sier Rekdal til Dagbladet.

Verdens største ligaer Rekdal synes ikke folk skal kimse av Köln, men ønsker ikke å kommentere spekulasjonene om Solbakken.

- Bundesligaen er en av de største ligaene i verden, det er ikke mer å si om det.

Andersen har fått med seg de stadige avisoverskriftene om Solbakkens mulige bundesligaframtid, og tror den tyske toppserien blir undervurdert i Norge.

- I Norge tror jeg ikke folk forstår det, men det er bare å se hvilken verdi bundesliga og tysk fotball har. Jeg tror Ståle fortsatt er ung som trener. Hvis han får en sjanse i en slik tysk bundeligaklubb så er det vanskelig å si nei til, sier Andersen.

Tysklandbosatte Andersen mener tysk fotball er på høyde med engelsk.

- Det er få ligaer som er mer attraktive enn bundesligaen. Premier League og bundesliga er på samme nivå. Å være trener i Tyskland med den mediainteressen og tilskuertallene som er er, det er veldig stort, sier Andersen.

Forsto ikke Norge-valget Han mener det er naturlig at 43-årige Solbakken vil foretrekke et klubblag framfor landslag.

POTENSIAL: Jørn Andersen synes det er naturlig at 43-årige Solbakken ønsker å trene et klubblag framfor landlaget. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
POTENSIAL: Jørn Andersen synes det er naturlig at 43-årige Solbakken ønsker å trene et klubblag framfor landlaget. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

- Ståle er noen år yngre enn meg, og jeg tror han har mye å tilføre klubbfotballen fortsatt. At han skrev under for landslaget var det ikke mange som forsto da det kom ut. Det gjelder også meg. Når man er ung har man mer lyst til å trene en klubb, hver dag hele året. På landslag er det fra og til, sier Andersen.

Men presset er minst like stort i en klubb som på et landslag.

- Det er utfordringen i Köln. Det har vært mye bråk på grunn av manglende suksess. Nå klarte de å berge plassen i år, det er et godt utgangspunkt for neste sesong, sier Rekdal.

HERTHA-PROFF: Kjetil Rekdal forteller om bråk i Köln de siste årene. Foto: Dagbladet
HERTHA-PROFF: Kjetil Rekdal forteller om bråk i Köln de siste årene. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media