- Vanskelig å spille vårt spill på grunn av banen

Messi klager på San Siro-gresset.


(Dagbladet): AC Milan - Barcelona 0-0.

Første kamp i storoppgjøret i kvartfinalen i Champions League endte i en liten skuffelse for forventningsfulle fotballfans verden over.

Etter at Milan og Barcelona spilte 2-2 og 3-2 i de to underholdende møtene i gruppespillet i høst, ble gårsdagens 0-0-kamp et antiklimaks.

Barcelona-spillerne mener banens forfatning må ta sin del av skylda. Mange av spillerne sleit med å holde seg på beina. Blant annet gikk Lionel Messi på rompa da han skulle ta et frispark i første omgang.

- Vi spilte vårt spill, men det var vanskelig på grunn av banen og fordi de (Milan) er fysisk sterke, sier Messi ifølge Barcelonas egen nettside.

- Glatt - Banen så ut til å være i god forfatning, men den var glatt under trening og under kampen. Men sånt skjer, sier Carles Puyol.

- Gressmatta var et problem på stadion og det påvirker andre lag, sier Javier Mascherano.

Også trener Pep Guardiola uttrykte frustrasjon over banen, men ville ikke bruke den til å bortforklare resultatet.

- For å vinne Champions League, må du mestre mange ting, det er det som gjør noen sportsmenn bedre enn andre, sier han ifølge Reuters.

- Skylder ikke på banen - Ting skjer, og du må takle det. Vi har vunnet mye de siste fire årene, men vi har også spilt uavgjort og tapt. Etter en uavgjort eller et tap har vi aldri skyldt på en dommeravgjørelse eller banen. Kanskje vi har gjort det etter en seier, men ikke etter en uavgjort eller et tap, hevder Guardiola.

PÅ ROMPA: Lionel Messi (t.h.) mistet fotfestet da han skulle skyte frispark i første omgang. Riktignok ble det mislykkede skuddforsøket en fin pasning, men Barcelona gir forholdene skylda for manglende underholdning på San Siro. Foto: Luca Bruno, AP/NTB Scanpix
PÅ ROMPA: Lionel Messi (t.h.) mistet fotfestet da han skulle skyte frispark i første omgang. Riktignok ble det mislykkede skuddforsøket en fin pasning, men Barcelona gir forholdene skylda for manglende underholdning på San Siro. Foto: Luca Bruno, AP/NTB Scanpix Vis mer

Han peker imidlertid på at de vanskelige baneforholdene på San Siro, som brukes dobbelt så mye som mange andre baner fordi Milan deler den med byrival Inter, gikk ut over underholdningen i går.

- Hvis Uefa vil at lag skal underholde, må de løse problemer som dette. Jeg tror ikke det er Milan eller Inters feil, jeg tror det er stadion som er problemet, sier Guardiola.

Vil ha hybrid-gress Milans visepresident Adriano Galliani er ikke uenig med gårsdagens gjester i at banen trenger fornyelse. Han sier han ønsker seg en blanding av kunstig og naturlig gress.

- Vi er nødt til å bytte ut banen, og installere et hybrid-dekke med et syntetisk underlag og naturgress på toppen, sier han ifølge Football Italia.

Men noe av utfordringen ligger i at Milan ikke eier banen selv.

- Vi håper å komme til enighet med inter, ettersom vi allerede har fått installert dette på treningsbanen Milanello. Etter sesongslutt kan det bli installert i løpet av to måneder dersom vi blir enige. Jeg vil jobbe hardt for at det skal skje, sier Galliani.