VRAKET: Nicklas Bendtner måtte bli igjen i Trondheim da Rosenborg gjestet Åråsen lørdag kveld. Foto: NTB/Scanpix
VRAKET: Nicklas Bendtner måtte bli igjen i Trondheim da Rosenborg gjestet Åråsen lørdag kveld. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Nicklas Bendtner ute i kulda i Rosenborg

- Vanskelig å svare på om Bendtner blir solgt

Rosenborg-treneren sier han er usikker på om Nicklas Bendtner blir solgt i sommer, slik styreleder Ivar Koteng gikk langt i å antyde tidligere i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLESTRØM: (Dagbladet) Årets først bortepoeng for trønderne ble et faktum i kveld på Åråsen, etter en forestilling som ikke imponerte nevneverdig.

Den store snakkisen både før og etter kampen var likevel en dansk spiss med ei fortid i klubber som Arsenal og Juventus. Hjemme i Trondheim satt nemlig Nicklas Bendtner, som bare har fått en eneste start under Horneland denne sesongen.

Den kom i 0-3-tapet for Molde på Aker Stadion, en kamp Bendtner spilte til karakter 1 på Adressas spillerbørs.

Kan bli solgt

Før kampstart søndag antydet styreleder Ivar Koteng overfor NRK at Bendtner sannsynligvis blir solgt til sommeren. RBK-sjef Eirik Horneland selv sier det er et spørsmål det er vanskelig å svare på.
- Det er vanskelig for meg å svare på. Det er noe Ivar får stå for, så kan det være noe jeg ikke har hørt noe om, sier Rosenborg-treneren i intervjusonen på Åråsen.

- Kommer han til å spille noe mer under deg?

- Det kan godt være, svarer han kort på spørsmålet.

- Hvorfor er han ikke god nok for denne troppen?

- Det handler ikke om at han ikke er god nok. Det går på det kulturelle og hvem vi ønsker å ha med oss i dag.

- Hva mener du med det kulturelle?

- Det går på at vi ønsker å bygge et lag. En tropp. Det er vanskelig for Nicklas å sitte på benken. Derfor gjør vi som vi gjør i dag, sier treneren, samtidig som han understreker at det heller ikke handler om at Bendtner sliter med å finne sin plass i troppen.

- Så lenge han er i Rosenborg er han en viktig spiller for oss, sier han videre.

Om Bendtner er med igjen kommende torsdag, vil ikke Horneland gi noe klart svar på.

Godt fornøyd

Horneland valgte, som mot Sarpsborg 08, å gi 19-åringen Erik Botheim sjansen fra start. Unggutten ble byttet ut i pausen, men treneren var likevel fornøyd med det han fikk se av spissen.

- Jeg synes han viser at han kan bli den spissen vi vil ha i framtida her i Rosenborg. Botheim har levert to gode prestasjoner de siste to kampene. Samtidig er han en ung gutt som kommer til å utvikle seg videre, sier Horneland til Dagbladet.

Ellers var treneren godt fornøyd med det som ble vist den siste timen.

- Jeg synes den siste timen var veldig bra. Før det ble vi litt for endimensjonale i angrep og var ikke flinke nok til å bruke ballen. Dette var noe å bygge på, sier treneren.

På spørsmål om dagens resultat gir han arbeidsro, eller er med på å styrke misnøyen rundt klubben, svarer han dette:

- Jeg går ikke rundt og tenker på om det gir arbeidsro eller ikke. Det jeg fokuserer på er om det var forbedring i prestasjon, og det var det i dag, sier Eirik Horneland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer