TØFT Å TA GULL: Aksel Lund Svindal leverte ikke et like imponerende ren som da han tok gull i utfor tidligere i mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN / NTB scanpix
TØFT Å TA GULL: Aksel Lund Svindal leverte ikke et like imponerende ren som da han tok gull i utfor tidligere i mesterskapet. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN / NTB scanpixVis mer

- Vanskelig å ta gullet nå

Aksel Lund Svindal strakk hamstringen underveis i rennet.

Vi fulgte utfor-rennet i alpint-studio. Følg slalåm-delen fra 18.00 i dag!

(Dagbladet): Ted Ligety har allerede tatt et gull i super-G i dette VM, og etter en god utfor seiler han opp som den store favoritten til å ta et nytt gull på superkombinasjonen.

- Han er favoritt han nå, det er det råeste jeg har sett, sier Aamodt om rennet til Ligety, som bare var 58 hundredeler bak Lund Svindal i mål.

Aksel Lund Svindal skulle legge grunnlaget for superkombinasjonen i utforrennet, og Kjetil André Aamodt mente at 30-åringen måtte ha hele tre sekunder ned til de beste slalåmkjørerne før slalåm-delen i ettermiddag.

Lund Svindal åpnet rennet greit, men tapte litt mot slutten til lederen Romed Baumann, og kom i mål 14 hundredeler bak hjemmehåpet. Han klarte ikke å holde trykket oppe hele veien, og virket naturlig nok litt sliten. Etter løpet kjente Lund Svindal også til problemer med hamstringen.

- Jeg strakk hamstringen ut fra starten. Det gjorde meg veldig usikker gjennom de første svingene, for strekken er rett bak kneet. Nå kjennes det helt greit. Fysioterapeuten har sett på det og slått fast at det bare er en liten muskelstrekk, men jeg må få litt behandling nå før slalåmomgangen, fortalte Svindal til NTB.

- Etter behandling og sjekk virker det klart at Aksel kan starte slalåmrennet. Han skal likevel ta en siste test på ski før det endelig er 100% sikkert for start. Han har fått en liten overstrekk av kneet, og litt hevelse. Skaden i seg selv er udramatisk, skriver sportssjef Claus Ryste i en sms til Dagbladet.

Kostelic favoritt En av forhåndsfavorittene, Alexis Pinturault, kjørte i mål med de nødvendige sekundene opp til Lund Svindal på utfor-delen - men det gjorde ikke den andre forhåndsfavoritten.

GÅR FOR MEDALJE: Aksel Lund Svindal mente løpet han svar helt greit. Foto Bjørn Langsem /Dagbladet
GÅR FOR MEDALJE: Aksel Lund Svindal mente løpet han svar helt greit. Foto Bjørn Langsem /Dagbladet Vis mer

Ivica Kostelic er sterk i slalåm, og var bare 1,23 sekunder bak det norske håpet i mål. Han seiler derfor opp som en av de store favorittene til superkombinasjon-gullet sammen med Ted Ligety og Benjamin Raich.

For lite - Forspranget er for lite ideelt sett. Slalåmdelen er veldig vanskelig. Det var litt vanskelig å hente fram krefter i dag, jeg var sliten etter lørdag. Det var helt greit, ikke noe mer enn det, sier Lund Svindal til NRK.

- Gullet er vanskelig å ta nå, men bronsen er innen rekkevidde for Aksel, sier Kjetil André Aamodt til NRK.

Aksel Lund Svindal har ikke hatt de beste resultatene i superkombinasjonen den seneste tiden, men de fleste husker nok at nordmannen gikk til topps på øvelsen i VM i både 2009 og 2011. Nå blir det en tung oppgave for nordmannen å ta nytt gull.

Lund Svindal gikk til topps på utforen i dette VM, og tok bronse på super-G.

Stillingen blant forhåndsfavorittene før slalåm-rennet:

1) Romed Baumann 2:01,38

2) Lund Svindal +0,14

6) Ted Ligety +0,72

10) Ivica Kostelic +1,37

12) Benjamin Raich +1,52

22) Alexis Pinturault +3,35