- Vanskelig å tilgi Hauge det første gule kortet

Utvist Dos Santos føler seg som synderen.

FIKK TRØSTENDE ORD PÅ VEI UT: Freddy dos Santos fikk noen ord i øret fra RBK-trener Nils Arne Eggen i det han tuslet av Lerkendal-gresset. VIF-backen sier det var dumt av ham å gå inn i taklingen som ga ham det andre gule kortet - men føler at Terje Hauge brukte ham for å statuere et eksempel ved det første gule.
FIKK TRØSTENDE ORD PÅ VEI UT: Freddy dos Santos fikk noen ord i øret fra RBK-trener Nils Arne Eggen i det han tuslet av Lerkendal-gresset. VIF-backen sier det var dumt av ham å gå inn i taklingen som ga ham det andre gule kortet - men føler at Terje Hauge brukte ham for å statuere et eksempel ved det første gule.Vis mer

||| Rosenborg - Vålerenga 3-1

LERKENDAL (Dagbladet): Å spille 11 mot 11 på Lerkendal er tøft nok i seg selv for enhver norsk motstander.

Å spille over 50 minutter av kampen med én mann mindre er atskillig tøffere - noe Vålerenga smertelig fikk erfare i kampen som på mange måter var en seriefinale.

Ingen protesterte på at Terje Hauge ga Freddy dos Santos gult kort nummer to da VIF-backen kom altfor seint inn i taklingen av Mikael Dorsin etter 37 minutter.

Det første gule kortet, derimot, var tungt å svelge i VIF-leiren. Ikke minst for hovedpersonen selv.

- Det var urettferdig. Det er vanskelig å tilgi det gule kortet jeg får der. Jeg kjemper bare med Prica om å stå nærmest en eventuell retur når Iversen skal ta straffe. Så blir jeg dyttet inn i Annan, sier Freddy dos Santos.

Sa unnskyld
Han avviser at han sa noe som kan ha bidratt til det gule kortet, og føler at dommer Hauge brukte ham for å statuere et eksempel.

- Det er antakelig det han gjør, sier VIF-backen til Dagbladet.

- Jeg skjønner at han prøver å roe ned gemyttene, men han kan gjøre det på en mye «smoothere» måte.

Det andre gule kortet har han ingen problemer med:

- Det var dumt av meg å gå inn i den duellen etterpå. Jeg prøvde å trekke meg, men det var for seint.

Dos Santos sa unnskyld til lagkameratene sine i garderoben, og setter pris på støtten han fikk i retur. Det forandrer imidlertid ikke på det faktum at 34-åringen føler stor skyld for at kampen ble tapt 1-3.

- Kampen forandret karakter etterpå. Det er klart jeg føler meg som synderen, sier han.

Fikk trøst
For han synes Vålerenga så definitivt var med på notene fram til de ble redusert til 10 mann.

- Jeg synes vi var gode fram til da. Vi styrte kampen og holdt godt på ballen. Det kjennes bittert, sier han.

På vei av banen fikk han i tur og orden trøst av Steffen Iversen, Mikael Lustig og Nils Arne Eggen. I tillegg tok han dommer Hauge i hånda.

- Han gjorde sitt beste. De (RBK-gutta) var enige med meg i at det var strengt å få det røde på de to situasjonene. Et lite klapp på ryggen hjelper alltid, sier dos Santos til Dagbladet. 

Martin enig i straffen
VIF-trener Martin Andresen havnet i en legendarisk TV-krangel med Nils Arne Eggen om situasjonen der dos Santos fikk sitt første gule.

Han svarer likevel et klart «ja» på spørsmål om han har forståelse for at dommer Hauge ikke får med seg alle detaljer. Og han smiler når Dagbladet drar opp Hauge-kritikken han kom med i Viasats mesterligastudio på onsdag, da pipeblåseren ga Tottenham tre straffer.

- Hva tenkte du da han ga Rosenborg straffe nå?

- Fra posisjonen jeg hadde så det ut som straffe. Jeg tror den var grei.

- Lei deg for at dere ikke fikk prøvd dere med 11 mot 11?

- Ja, det er egentlig leit for alle som hadde gledet seg til en jevn kamp. Men Rosenborg er seriemester, og vel fortjent: De har vært det beste laget, sier Andresen. 

KOM I SENTRUM: Terje Hauge hadde mye å gjøre i 1. omgangen på Lerkendal. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KOM I SENTRUM: Terje Hauge hadde mye å gjøre i 1. omgangen på Lerkendal. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer