- Vanskelig å være forsvarer mot antatt svakere lag

Hangeland forklarer.

Direkte kl. 20: Moldova - Norge

CHISINAU (Dagbladet.no): Norge møter i kveld fotballminiputten Moldova til EM-kvalifiseringskamp i Chisinau.

Dette er en kamp Norge er forventet å styre og vinne, og da er det lett å tenke at forsvarerne får en rolig dag. Sånn tenker ikke landslagsstopper Brede Hangeland.

- For oss forsvarerne er det utfordrende å møte et antatt svakere lag. Det betyr at vi sender mange mann i angrep og at vi blottlegger oss litt bakover, sier FC København-stopperen til Dagbladet.no.

- Store flater å dekke

Konsekvensen blir at midtbanespillerne må være ekstra observante i kontradekningen.

- Vi som er bakerst opplever at det blir store flater å dekke, samt at vi oftere havner i en-mot-en-situasjoner, sier Hangeland.

- Jeg er vel ikke blant de beste en-mot-en, men jeg forsøker å kompensere ved å være i forkant av situasjonene, legger han til.

KRIGER: Midtstopper Brede Hangeland sier det ofte kan være vanskelig å forsvare seg mot dårligere motstand. Med flere mann i angrep, blir det flere en-mot-en-situasjoner i forsvaret. Foto: SCANPIX
KRIGER: Midtstopper Brede Hangeland sier det ofte kan være vanskelig å forsvare seg mot dårligere motstand. Med flere mann i angrep, blir det flere en-mot-en-situasjoner i forsvaret. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vanskeligere enn mot Ungarn og Malta

Landslagssjef Åge Hareide trekker fram kampene mot Malta og Ungarn som gode gjennomkjøringer før møtet med Moldova.

Disse kampene, de to så langt siste i EM-kvaliken, vant Norge som kjent 4-0. Så enkelt blir det ikke mot Moldova, tror Hangeland.

- I utgangspunktet er Moldova et lag vi skal slå, men jeg tror ikke det blir så lett som mot Malta og Ungarn, fastslår han.

- Godt at vi klarer å styre

Den solide midtstopperen er spilleren flest Dagbladet.no-lesere ønsker å se på landslaget.

- Hva lærte du av kampene mot Ungarn og Malta?

- Det viktigste er at det var godt at vi klarte å styre kampene, det er kanskje atypisk i forhold til det vi har gjort de siste åra, innrømmer Hangeland.

- Vanskelig å være forsvarer mot antatt svakere lag
LETT? Det var neppe lett da Messi og Argentina kom til Ullevaal sist, men Norge klarte å hente hjem en seier.