Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vanskelig å vrake Huseklepp

Drillo er mer usikker på Hoseth.

STARTER: John Carew er selvskreven på det norske landslaget, og Drillo sier det blir vanskelig å vrake Carews spissmakker fra Skottland-kampen, Erik Huseklepp. Selv om han skulle velge bare en spiss fra start mot Island. Foto: Kyrre Lien,Scanpix
STARTER: John Carew er selvskreven på det norske landslaget, og Drillo sier det blir vanskelig å vrake Carews spissmakker fra Skottland-kampen, Erik Huseklepp. Selv om han skulle velge bare en spiss fra start mot Island. Foto: Kyrre Lien,Scanpix Vis mer

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Før hjemmeseieren mot Skottland satte Egil Drillo Olsen inn to formspillere - Erik Huseklepp fra Brann og Moldes Magne Hoseth - som begge spilte godt.

Siden da har ikke de to overbevist like mye for klubbene sine, men Drillo lar innsatsen i landskamper veie tyngre enn i noen få klubbkamper.

Og varsler at i alle fall Huseklepp ganske sikkert spiller fra start. Til tross for variabel form for Brann siden sist.

- Det er sjelden og veldig vanskelig å vrake noen hvis de spiller gode landskamper. Og det er så kort tid siden kampen mot Skottland, at det skal mye til, ja.

Kan spille kant
Drillo vil ikke avsløre om han har bestemt seg for å bruke én eller to spisser, men utelukker ikke Huseklepp som kantspiller dersom John Carew blir enslig midtspiss.

- Erik kan spille i 4-5-1, sier Drillo.

Han mener Huseklepp har hatt en god sesong, der han har tatt tydelige skritt i riktig retning. Etter Skottland omtalte Drillo driblefanten som «kanskje den beste uten ball sien Leo».

- Det er ikke sånn å forstå at jeg ikke mener Erik er god med ballen, men han har blitt mye bedre uten ballen, presiserer landslagssjefen.

Hoseth bra på trening
Når det gjelder Magne Hoseth er ikke Drillo like sikker på uttaket. Selv om han også leverte en innsats mot Skottland som gjør det vrient å vrake ham.

- Generelt så er det vanskelig, men Magne har vært litt skadd, og han har hatt et par dårlige kamper for klubblaget. Men han så bra ut på trening i går, sier Drillo.

Drillo har tidligere uttalt at en spiller skal prestere svært dårlig på klubblaget for å bli satt ut av landslaget.

- Ja, det stemmer. Det er sånn det er, bekrefter han.

- Island kan vinne VM
Av det mer kuriøse slaget: Drillo bega seg også ut på en vurdering av om det er teoretisk mulig for et så lite land som Island til å bli verdensmester i fotball.

- Hvis du tar et land som San Marino, så er det for få mennesker der. Men Island, de kan ha kapasitet, mener Drillo.

Han mener lørdagens motstander ikke har fått maks ut av spillermaterialet sitt i denne kvalifiseringen.

- Island har underprestert litt i forhold til de spillerne de har. De presterte bedre for to-tre kvaliker siden, sier Egil Olsen.

GOD PÅ TRENING: Drillo roser Magne Hoseth for innsatsen på gårsdagens trening på Nadderud i går. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
GOD PÅ TRENING: Drillo roser Magne Hoseth for innsatsen på gårsdagens trening på Nadderud i går. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling