VIL VINNE: John Arne Riise er usikker på om Liverpool klarer å beholde nøkkelspillerne Steven Gerrard og Fernando Torres etter at klubben ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League neste sesong. Foto: Ian Kington, AFP/Scanpix
VIL VINNE: John Arne Riise er usikker på om Liverpool klarer å beholde nøkkelspillerne Steven Gerrard og Fernando Torres etter at klubben ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League neste sesong. Foto: Ian Kington, AFP/ScanpixVis mer

- Vanskelig for Liverpool å beholde Gerrard og Torres

Riise tror mye må gjøres om det skal skje.

||| (Dagbladet): John Arne Riise følger fortsatt nøye med på hva som rører seg i gamleklubben fra Merseyside.

Både resultater og økonomi har sviktet etter at han reiste til Roma, og Riise synes det er rart å se på det som skjer.

- Det er skuffende det de har prestert denne sesongen. Og det er skuffende å se hvor mye rot det er i klubben. Det er overraskende at det i Liverpool, hvor jeg følte det var så mye orden har blitt så mye rot, sier Riise til Dagbladet.

Han synes det er vanskelig å svare på hva som har sviktet, men tror mange motstridende interesser internt i klubben også påvirker det som skjer ute på banen.

Mange venner Selv har han fortsatt kontakt med flere gamle venner i Liverpool.

- Jeg har kontakt med noen rundt klubben, som jeg fikk et godt forhold til da jeg var der. Det er også noen av spillerne jeg sender meldinger med. Jeg har mange venner der etter mange år, sier han.

Et av de store spenningsmomentene for alle som er glad i de helrøde er hva som skjer med Steven Gerrard og Fernando Torres.

Riise tror det blir tøft å beholde de to store profilene i klubben. Liverpool spiller ikke i Champions League neste sesong, og etter flere år blant «de fire store» i Premier League, måtte de nøye seg med sjuendeplass i år.

- Elsker Liverpool - Mye må gjøres for at begge skal bli. De er toppspillere som vil vinne troféer. Det blir vanskelig. Begge elsker Liverpool, men de vil også vinne.

- Hva tror du må til for å beholde dem?

- De trenger et par toppspillere som gir klubben et løft. Denne sesongen har de vært litt for avhengige av Torres og Gerrard, sier Riise.

I Madrid er det en ny manager som ikke har lagt skjul på at han liker Steven Gerrard, som han i sin tid også ville hente til Chelsea.

John Arne Riise er også begeistret for sin gamle lagkompis, og på Dagbladets spørsmål om hvilken spiller han ville hatt på laget sitt om han fikk velge fritt på aller øverste hylle, lander han på Liverpool-kapteinen.

- Jeg ville hatt Gerrard. Han er en komplett spiller som kan spille i alle posisjoner, er god med begge bein og løper mye, skryter Riise.

• I morgen klokka 19.00 spiller Riise for Norge mot Ukraina på Ullevaal stadion.

VELGER SEG GERRARD: John Arne Riise sier han ville valgt Steven Gerrard om fikk velge helt fritt blant verdens beste spillere. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
VELGER SEG GERRARD: John Arne Riise sier han ville valgt Steven Gerrard om fikk velge helt fritt blant verdens beste spillere. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer