GLADERE TIDER: Jan Tore Ophaug smilte da Tom Nordlie slo hjul etter seieren over Lillestrøm i september. Nå er Nordlie ute av Fredrikstad FK:
Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix
GLADERE TIDER: Jan Tore Ophaug smilte da Tom Nordlie slo hjul etter seieren over Lillestrøm i september. Nå er Nordlie ute av Fredrikstad FK: Foto: Linn Cathrin Olsen / ScanpixVis mer

- Vanskelig når snøballen begynner å rulle

FFK-spillerne tar selvkritikk etter Nordlies avgang.

||| FREDRIKSTAD (Dagbladet): Noen timer etter pressekonferansen som bekreftet hans avgang, gikk Tom Nordlie inn i spillergarderoben for å si takk for seg.

Hans Erik Ramberg er en av dem som har vært hardest i kritikken av Nordlies trenergjerning i Fredrikstad, men på vei ut av garderoben vil han ikke kommentere Nordlies exit.

- Er dette en gledens dag for Fredrikstad?

- Nei det vil jeg ikke si, svarer Ramberg.

Kort etter kommer imidlertid kaptein og spillerrepresentant Jan Tore Ophaug.

Tar selvtrikk
- Tom takket for seg, og det var det. Vi vil se framover og legge dette bak oss, sier Ophaug, og henviser til pressemeldingen fra FFK-ledelsen.

- Er det noe spillerne kunne gjort annerledes utenfor banen i Nordlies fem måneder i klubben?

- Ja, det er det helt sikkert. Men dette har vært vanskelig. Vi har tatt selvkritikk. Men når snøballen begynner å rulle er det vanskelig å stå mot, sier Ophaug.

- Har det blitt en slags massesuggesjon ved dette «Fredrikstad-kaoset» som dere etter hvert har bidratt til?

- Det er mulig det har framstått sånn. Men dere i media vil jo også ha ting å spørre om, og setter gjerne ting på spissen. For å se framover så ser det bedre ut nå, men når det gjelder spillerne kan det kanskje være lurt å få på plass noen regler om hvordan vi skal forholde oss til disse tingene i framtiden, sier FFK-kapteinen.

- Hele klubben må vise seg fra en annen side. Det har vært utfordinger, og det går på stoltheten løs. Dette er en by med mye trøkk i, sier han.

Aune ikke formelt ansatt
Tidligere ble det meldt at Tom Freddy Aune tar over som hovedtrener i klubben. Aune ledet treningen i dag, men har ikke fått bekreftet ennå at han har jobben.

- Jeg fikk en telefon i morges, og fikk beskjed om å lede treningen i dag. Det er synd for klubben og Tom at han slutter, sier Aune.

- Foreløpig forholder jeg meg til at jeg er assistenttrener, så skal jeg ha samtaler med ledelsen senere, sier han.

Ettersom Nordlies avgang blir begrunnet med Fredrikstads sviktende økonomi, er det imidlertid liten grunn til å tro at FFK henter inn en ny lønnsmottager for å ta Aunes plass.