Vanskelig oppgave for Elverum

Ken Roar Elverum tar den vanskelige jobben med å få norsk hoppsport på sporet igjen etter nedturen de siste fem årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ken Roar Elverum (40) kommer inn som reserveløsning i hoppkomiteens treårsstrategi etter at Hroar Stjernen valgte å trekke seg mandag kveld.

For fire år siden var Elverum en av fem landslagstrenere under Trond Jøran Pedersen. Han skjelte ut hoppsjefen i TV 2 og fikk sparken av Skiforbundet for illojalitet, skriver Nettavisen.

Først etter at OL-sesongen er over vil hoppkomiteens leder, Steinar Johannessen, ha en utenlandsk hoppsjef på plass. Hvis brikkene faller på plass på hjemmebane for finske Mika Kojonkoski, er han trolig rett mann.

- Strategiplanen vi ble valgt på i fjor ligger fast. Vi jobber videre med å få inn en utenlandsk kapasitet for å få inn nye impulser i gjenreisningsarbeidet vi så vidt har begynt, sa Johannessen.

Ifølge Johannessen har han snakket med flere aktuelle kandidater, men at det ikke er gjort intensjonsavtaler med noen av dem.

Rette opp inntrykket

Men før det skal Elverum ha ansvaret for hopplandslaget resten av sesongen for å rette opp noe av det dårlige inntrykket som er skapt de siste sesongene. Det er bare en måned til OL, og tiden er ikke akkurat på den nye hoppsjefens side.

- Vi ønsker nå først å fokusere på kvalitetstrening før vi drar ut og konkurrerer igjen. Da spesielt på det hopptekniske. Kall det gjerne nøyaktighet i detaljene som er avgjørende for å hoppe langt på ski. Det er eneste vei å gå for få gode resultater i konkurranser, sa Elverum i sin «tiltredelseserklæring» på en pressekonferanse i idrettsforbundet tirsdag ettermiddag.

Med seg i landslagsledelsen får han Jan Henrik Trøen og Bjørn Myrbakken som trenere.

Trøen kjenner Tommy Ingebrigtsen spesielt godt og var hans trener i barndommen. Bjørn Myrbakken var Ludvik Zajcs assistent før han sa takk for seg under hoppuken.

- Vi tror og mener dette er en bra løsning. Vi har vektlagt utøvernes ønsker i situasjonen vi nå er i - relativt kort tid før OL og med få uker igjen av sesongen. Alle har sterk tro på at vi skal oppnå bedre resultater resten av sesongen, sa Johannessen.

Tror på OL

Elverum er smertelig klar over den knappe tiden til OL.

- Jeg tror ikke det er veldig store grep som skal til for å bedre utviklingen, det er bare å se an utviklingen den neste måneden, sa han.

Mange har spekulert i om det ikke vil bli sendt norske hoppere til OL i Salt Lake City, og at langrennsfolket skal overta noen av kvoteplassene.

- Vi skal ha norske hoppere og et lag på plass i OL, lovte Johannessen, som er sikker på at hopperne skal lykkes under Elverums ledelse.

For å få tid til kvalitetstrening skal Elverum samle de fem landslagshopperne og to-tre hoppere til enten på Lillehammer eller i Granåsen i Trondheim. De dropper verdenscuprennene i tyske Willingen til helgen.

- Vi starter opp i K90-bakken på Lillehammer eller Granåsen. Så får vi se hvem vi skal sende til Zakopane neste helg igjen, sa Elverum.

Ken Roar Elverum er bosatt i Sørum og har hatt ansvaret for hoppteam sør med tilhold i Holmenkollen. Han kommer opprinnelig fra Mo i Rana, og vokste opp sammen med Trond Jøran Pedersen. Men de to har ikke helt samme hoppfilosofi.

(NTB-Geir Andreassen)

TAR SATS:Elverum og hoppkomiteens leder Steinar Johannessen på dagens pressekonferanse

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer