GIR ALT: Ståle Solbakken og FC København spiller returmøtet mot Qarabag med ett mål i sekken. Men Solbakken går all in for et avansement. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
GIR ALT: Ståle Solbakken og FC København spiller returmøtet mot Qarabag med ett mål i sekken. Men Solbakken går all in for et avansement. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpixVis mer

Ståle Solbakken

Vanskelig utgangspunkt for FCK. Solbakken: - Vi går all in

Til tross for en rufsete serieåpning er FC København-trener Ståle Solbakken trygg på å mønstre et klart forbedret mannskap i høstens mesterliga.

Først må imidlertid Solbakken og hans menn kvalifisere seg for den gjeveste av europacupene. Onsdag er aserbajdsjanske Qarabag på besøk i den danske hovedstaden. I potten ligger én billett til mesterligaens lukrative gruppespill.

Gjestene fra Aserbajdsjan har med seg en 1-0-ledelse fra hjemmekampen, hvilket betyr at FC København langt fra får lett spill på eget gress. Etter forriges ukes bortekamp la trener Solbakken favorittstempelet på Qarabag foran skjebnekampen i Parken.

Skulle nordmannens mannskap mislykkes onsdag, blir det i stedet europaligaspill denne høsten. På mandagens pressekonferanse fikk Solbakken spørsmål om det tross alt ville være mer tilpasset FCK-lagets nåværende nivå.

På vei

– Akkurat nå er vi nok ikke det beste mesterligalaget FCK har hatt, men my kan skje på seks uker, svarte FC København-sjefen.

– Vi får Peter Ankersen og Rasmus Falk tilbake i kampform, vi får nye spillere bedre spilt inn i laget, og noen spillere blir bedre i nye posisjoner. Alt tyder på at vi blir bedre, så det er jeg ikke redd for, tilføyde han.

Foran onsdagens skjebnekamp er det dermed kun én ting som gjelder.

All in

– Akkurat nå går vi «all in» for å kvalifisere oss for mesterligaen, og så tar jeg heller enn skrekk-kamp mot Real Madrid når den tid kommer, sa Solbakken.

FC København har innledet årets danske superligasesong rufsete. Ni poeng på de seks første kampene gir kun sjetteplass på tabellen. Opp til ligaleder Nordsjælland skiller det seks poeng.

Tom Høgli er fortsatt ute med skade og er uaktuell for spill mot Qarabag onsdag. Nordmannen ventes tilbake på banen om to ukers tid.

(NTB)