Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vanskelig uttak for Mika

Tommy Ingebrigtsen er vraket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagsstrener Mika Kojonkoski hadde litt større problemer med å ta ut de seks norske hopperne til verdenscupåpningen enn tidligere sesonger.

Tommy Ingebrigtsen var den av de etablerte hopperne som ikke ble tatt ut, men Ingebrigtsen har tidligere vært innstilt på at det kunne bli en del hopping i kontinentalcupen denne sesongen.

Norge har bare en kvote på seks hoppere til verdenscupens første del. De nye unge hopperne banker på og vil være med. Målet framover blir å kvalifisere ytterligere to hoppere til verdenscupen. Enten via kontinentalcupen eller å ha ledelsen i verdenscupene.

Stoler på magefølelsen

– Litt vanskelig å ta ut laget denne gangen. Tom Hilde var veldig nær å komme med, men alt i alt så har jeg sett positive ting i utviklingen til hopperne vi har tatt ut. Du kan si at det var magefølelsen min som til slutt bestemte og den stoler jeg fortsatt på, sa Mika Kojonkoski til NTB.

Roar Ljøkelsøy har så langt ikke vært like god som på samme tidspunkt tidligere sesonger. Han har ikke klart å stabilere seg under trening, men man håper at når veteranen får startnummer på brystet så skal han tenne til.

– Vi vet jo hva Ljøkelsøy, Romøren og Bystøl står for. Når det svartner i øya til Roar så blir det en helt annen situasjon, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen etter uttaket.

Stabile

Ellers har Anders Jacobsen og Anders Bardal vist seg veldig gode og stabile under treningssamlingen på Lillehammer. De har fortsatt den gode hoppingen fra årets sommersesong. Også Sigurd Pettersen har vært uvanlig stabil over tid.

– På papiret har vi kanskje det beste norske laget på svært lenge, sa Bråthen.

De norske hopperne har fått trent rundt 50 hopp på Lillehammer. Mandag dro laget allerede til Kuusamo. Fredag går det første rennet.

(NTB)

INNE PÅ LAGET: Anders Jacobsen er med i verdenscupåpningen på bekostning av Tommy Ingebrigtsen.
Hele Norges coronakart