Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vanskeligere å vinne etter tv-serien

Homsene fra Raballder klatrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I januar og februar ble tilværelsen snudd opp-ned for håndballgutta i Raballder. Homseklubben fra Oslo ble fulgt tett av tv-kameraer, og resultatet ble en dokumentarserie som gikk på TV 2.

Plutselig ble håndballkampene mye tøffere.

- Etter at serien hadde gått på tv, merket vi at det ble vanskeligere å vinne kamper. Alle toppet lagene sine mot oss, ingen ville tape, sier strekspiller og klubbleder Øivind Brevik til Dagbladet.no.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte

Positive tilbakemeldinger

I denne tida nærmest strømmet folk til hallene for å se dem i aksjon, både på hjemmebane og borte. Ofte var det 200-250 tilskuere, noe som er på nivå med de lagene i eliteserien som ikke trekker aller mest tilskuere.

Raballder spilte da i 4. divisjon, men har nå rykket opp ett hakk.

Gutta synes oppmerksomheten og alt rundt laget stort sett bare har vært positivt.

KAMP OM BALLEN: Gutta i Raballder ble kjendiser etter serien på TV 2. Da ble det litt verre å vinne håndballkamper. Foto: JOHN T. PEDERSEN
KAMP OM BALLEN: Gutta i Raballder ble kjendiser etter serien på TV 2. Da ble det litt verre å vinne håndballkamper. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

- Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, og det viser at det er liv lage også for en klubb som vår. Det var litt hets fra homofobe folk på hjemmesida vår i starten, men nå er det meste luket bort, sier Brevik.

Fra tid til annen blir det fokus på homofobi i idretten, og det er ikke mange toppidrettsutøvere som har stått fram offentlig som homofile. Raballder merker lite til dette på banen.

- Det er noen miljøer som er mer lukkede enn andre, men stort sett er vi ganske liberale i Norge, mener Øivind Brevik.

Opprettet jentelag

I etterkant av tv-serien var det mange jenter som meldte sin interesse til Raballder. Nå har klubben stablet et jentelag på beina, i tillegg til to herrelag. Totalt teller klubben 45 medlemmer.

Fortsatt har de god trafikk på hjemmesida, noe som tyder på at kjendisfaktoren ikke har blitt visket ut ennå.

Kåringen «Klubben i mitt hjerte» er også et bevis på det. Så langt har Raballder fått 234 stemmer, og de ligger på 6. plass i kategorien for spesialidrettslag med færre enn 100 medlemmer. De har gradvis klatret oppover lista.

- Det er morsomt. Nå må vi sette inn litt mer krutt, og prøve å klatre videre oppover. Forhåpentligvis kan dette også være et lite bidrag mot homofobi i idretten.

image: - Vanskeligere å vinne etter tv-serien

Totalt har det kommet inn over 72 000 stemmer i kåringen!

• Kåringen er delt inn i fem klasser. Her kan du lese mer om klassene og stemme på din klubb.

RYKKET OPP: Til tross for tøffere konkurranse rykket Raballder opp til 3. divisjon.
STØRRE KLUBB: Raballder har nå to herrelag og et nyopprettet damelag.
MINDRE HETS: Rett etter at serien gikk på tv mottok Raballder litt hets på nettet, men det er luket bort nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!