- Vanskeligere enn det så ut som

Prica om missen som ødela Rosenborgs gulldrøm.

DRAMMEN (Dagbladet): Det er lite som kan måle seg med idretten når det kommer til snakk om marginer for og imot.

Da Rosenborg-trener Jan Jönsson skulle gjøre opp regnskap etter å ha misbrukt den andre av to matchballer i gullstriden i Tippeligaen i løpet av sju dager, var det nettopp tilfeldigheter som ble trukket fram som forklaring på hvorfor det trolig ender "bare" med bronsemedaljer for andre år på rad.

- Vi har først og fremst sluknet resultatmessig. Det var to jevne kamper, hvor marginene gikk imot. Vi har vært dyktige på å avgjøre til vår fordel tidligere i år, og jeg har ingen god forklaring på hvorfor det plutselig har begynt å gå imot oss, sier Jönsson.

Tynt treff Tilfeldighetene han tenker på er da Rade Prica ikke maktet å sette ballen i åpent mål på stillinga 1-1, og at Razak Nuhu forstryrret Daniel Örlund såpass at Jönsson mener det skulle vært frispark da Peter Kovacs stanget inn seiersmålet som sendte hele Drammen til himmels.

Det var imidlertid fryktelig stille på Marienlyst i sekundene da Prica lurte med seg ballen forbi Adam Larsen Kwarasey og så bare gapende nettmasker foran seg. Ballen endte imidlertid langt over tverrliggeren.

- Jeg fikk ballen med meg og stusset den forbi ham, men fikk en ganske dårlig vinkel. Jeg forsøkte å holde avslutningen nede, men jeg fikk den på feil fot. Dessuten traff jeg ballen litt feil. Da gikk den ikke inn, men det var vanskeligere enn det kanskje så ut som, sier Prica til Dagbladet.

Jevnt Jönsson har nå trukket det korteste strået både i møte med Ole Gunnar Solskjær og Ronny Deila i løpet av ei tung RBK-uke. Det ferskeste nederlaget føltes søndag kveld som det tyngste av de to.

- Her var vi i ledelsen, så det er kanskje i dag jeg føler meg mest snytt. Forsvarsmessig nøytraliserte vi Godset bra lenge, men vi hadde en bedre sluttspurt i Molde, sier svensken, som synes det er vanskelig å bedømme styrkeforholdet mellom de to lagene som nå ser ut til å gjøre opp om gullet:

- Det er jevnt mellom dem, og begge våre kamper mot dem var jevnspilte. Det må kalles en fordel Molde, da de har ett poeng å gå på, men du vet aldri.

Ikke ferdigspilt I RBK-leiren vil de likevel ikke heise det hvite flagget i gullkampen riktig ennå, selv om det ser ytterst vanskelig ut. Både Strømsgodset og Molde skal i løpet av de to siste serierundene ut i bortekamper mot to lag i desperat poengnød. Godset møter Sandnes Ulf neste søndag. Molde skal i aksjon mot Fredrikstad i siste serierunde.

- Hva gjelder gull, er det realistisk å tenke at det er over for vår del, men vi kan ikke senke moralen eller arbeidsinnsatsen, fordi det er veldig viktig for oss å få med oss noe fra denne sesongen. Det kan dessuten skje mye i de siste serierundene, minner Jönsson om overfor Dagbladet.

SLUKØRET: Jan Jönsson gikk slukøret av banen da Strømsgodset slo Rosenborg 2-1 på Marienlyst. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SLUKØRET: Jan Jönsson gikk slukøret av banen da Strømsgodset slo Rosenborg 2-1 på Marienlyst. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Prica forsøker også, i skuffelsens time, å se det positive i situasjonen. I fjor måtte det nemlig en mektig sluttspurt til for at «Troillongan» havnet på medaljeplass. I år har de vært der mesteparten av tida.

- Vi er veldig skuffet nå, men når alt kommer til alt, mener jeg absolutt at vi har vært bedre i år enn i fjor. Vi får ta det med oss og bygge videre på det. Vi har fått mange nye spillere og det ser bra ut foran neste år. Men vi har fortsatt mye å spille for også i år, med europacupplass, så det er bare å øse på i de to siste kampene, sier Prica, som noterte seg for årets tiende tippeligamål.