Vant - og sa opp jobben

I dag kommer Porto-trener José Mourinho hjem med det trofeet Gianluca Vialli i sin tid døpte til «pokalen med de store ørene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i morgen kan han være på Stamford Bridge i London. - Jeg er europamester i kveld, men jeg har bestemt meg for å forlate Porto. Etter to og et halvt år i klubben har vi vunnet alt som kan vinnes. Det er ingen flere utfordringer igjen, sier José Mourinho.

Porto-treneren hadde foten i døra til alle de trenerjobbene en mann kan ønske seg da han inntok Schalke Arena i tyske Gelsenkirchen i går kveld. Etter 3-0 over Monaco kan han be hvem som helst om å rulle ut den røde løperen. Og på plass under mesterligafinalen i går kveld var selvfølgelig Chelseas styreformann, Peter Kenyon.

For, som han sa det til Sky Sports, «å se på kampen og gå i et par møter».

Chelseas øverste leder fikk spørsmålet som bare måtte komme, da han høflig nok stilte opp for Sky Sports i pausen: Blir det Porto-trener José Mourinho eller Monaco-trener og tidligere Chelsea-spiller Didier Deschamps som får managerjobben på Stamford Bridge? Og Kenyon svarte uten å svare:

- Det vil bli slutt på spekulasjonene senest i neste uke.

Vil til England

José Mourinho smilte knapt da Porto spilte hjem det gjeveste trofeet i europeisk klubbfotball. Og da pokalen var løftet og papirbitene fløy som en snøstorm over Schalke Arena gikk han ned fra seierspodiet, tok av seg medaljen og forsvant rett i garderoben. Og da han dukket opp igjen var han like presis om framtida som han alltid har vært i trenerjobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer