Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant 17 millioner

Bare en spiller fikk sju rette i V75-spillet på Jarlsberg travbane lørdag. Spilleren kunne dermed heve over 17 millioner kroner, tidenes største spillegevinst i Norge uansett spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spilleren hadde spilt på internett og levert sitt system fredag. Han hadde flere hester i det siste løpet, og som den eneste i landet hadde han vinneren, Nimbus Goal, på sin kupong.

Dramatikken var stor før det siste løpet da ni spillere hadde sjansen til å sikre seg sju rette. Spilleren må ha hatt urolige sekunder da hestene stormet nedover oppløpet og rekordgevinsten levde farlig. Vinnerkusken Trond Skauen forteller selv hvordan det hele gikk for seg.

- Nimbus Goal ble overfløyet på startsiden av lynraske May's Arnie. Dermed satt vi fast i lederens rygg helt til ut av den siste svingen. Da kjørte May's Arnie unna, og vi fikk en helt perfekt luke. Det sto likevel og veide helt til målstreken, men vi knep oss foran akkurat i tide, sa Skauen.

Spilleren med rekordgevinsten bør takke Skauen for iskald kusking, men også sende blomster til Kjetil Djøseland som kusket May's Arnie. Han kjørte unna slik at Nimbus Goal fikk den åpningen han trengte - til spillerens store glede.

Anderssen med formstall

Årets store navn på trenersiden i norsk travsport er utvilsomt Hønefoss-mannen Trond Anderssen. Lørdag tok hans stallhester en fin dobbeltseier i V75-spillet, og Anderssen fortsetter dermed suksessen.

- Ja, vi har fantastisk flyt på stallen om dagen. I dag hadde vi riktignok en del flaks også. Både Cherrysine og Nimbus Goal vant på målfoto, men hestene gjorde uansett flotte løp, sa Anderssen fornøyd.

Tredjevalget Rapp Bjørn var overraskende tidlig i tet i det første løpet. Etterpå hadde Tor Wollebæk aldri problemer med å lose hesten inn til dens første rikstotoseier. I det andre løpet vant favoritten Sirius Sund veldig enkelt, og lite tydet på rekordgevinst etter to løp da verdien bare var 164 kroner.

Én kjempesmell

I det fjerde løpet tok Dalby Jenta (femtevalg) en fortjent seier etter å ha tapt med knapp margin i Bergen i forrige uke. Etter at favoritten Super Arion hadde vunnet det femte løpet, hadde hele 608 spillere sjansen til å sikre seg sju rette.

I det sjette løpet smalt det imidlertid så det monnet. Lørdagens største favoritt, Vinning Kos, galopperte seg bort, og dermed var det klart for en sensasjon i form av 11.-valget Granly Knekten.

- Hesten var veldig bra. Jeg fikk jo med meg at Vinning Kos ikke hadde dagen sin, men nedover oppløpet satt jeg på nåler. Jeg våget ikke å røre Granly Knekten av frykt for at han skulle galoppere. Det holdt heldigvis helt til mål, sa vinnerkusken Gunnar Austevoll.

Sju rette gir dermed rekordhøye 17.075.184 kroner. Seks rette gir en utbetaling på 4275 kroner, mens det blir 243 kroner for fem rette.

(NTB)

<B>SPENNING TIL SISTE SLUTT:</B> Dramatikken var stor før det siste løpet da ni spillere hadde sjansen til å sikre seg sju rette. Spilleren må ha hatt urolige sekunder da hestene stormet nedover oppløpet og rekordgevinsten levde farlig.