Vant 320 000

Norges golfess Suzann Pettersen (20) vant i går sin første seier som profesjonell og innkasserte 320 000 kroner for triumfen i Ladies French Open.

I fjor vant Suzann Pettersen VM for amatører, men gårdagens seier i den prestisjetunge Ladies French Open var større for Oslo-jenta.

- Det er to forskjellige verdener, og jeg vil nok si at denne seieren var større. Nå har jeg bevist for meg selv at jeg også kan vinne på dette nivået, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

Play-off

Men det var ikke uten dramatikk at Pettersen tok sin første seier som profesjonell. Sammen med waliseren Becky Morgan endte hun på åtte under par på finale-dagen, og dermed ble det spilt tre hulls omspill før seieren og pengene var sikret.

Mens Morgan slo ballen i vannet på det tredje hullet, beholdt Suzann roen og avsluttet med birdie.

- Dette var kjempestort. Spesielt fordi jeg nå er kvalifisert for neste helgs Evian Masters. Den eneste muligheten jeg hadde til å få være med der var å vinne denne turneringen, sier Suzann.

I Evian Masters møter hun flere av verdens beste golfspillere, også de beste amerikanske jentene.

Bonus

I tillegg til over 300 000 i pengepremien i Nord-Frankrike i går, kan golf-talentet vente seg bonuser fra sponsorene.

Total betyr det at hun tjener rundt en halv million denne helga.

- Disse pengene er rein bonus for min del. Jeg er ikke avhengig av å vinne noe som helst for at hjulene skal gå rundt, men det er klart at dette gjør det enda enklere å holde på, sier hun.

Neste helg er hun sikret minst 17 000 pund - selv om hun skulle ende på sisteplass.

Norske Cecilie Lundgreen endte på delt sjetteplass i turneringen.

<B>FØRSTE SEIER:</B> Suzann Pettersen vant i går sin første seier som profesjonell.