Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant 40 millioner på V75

-Åpner den fineste cognac\'en i kveld, sier hestemillionær på Møre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidenes nest høyeste V75-gevinst på 40,6 millioner kroner til Møre i ettermiddag. En mann i 60-års alderen satte opp familiekupongen og sto aleine på seierspallen etter løpene på Momarken. To timer etter løpene visste fortsatt ikke kona og de fire barna at de også var blitt millionærer.

-Mannen vil foreløpig være anonym, men han regner ikke med at det varer lenge siden han bor på et lite sted. Han fortalte at han skal åpne husets beste cognacflaske og nyte kvelden alene hjemme så lenge han får fred, sier mediesjef Magne Engebretsen i Norsk Rikstoto til Dagbladet.no.

Kupongen var levert uregistrert hos en kommisjonær på Møre, men Norsk Rikstoto rakk ikke å lete etter vinneren. Han hadde fulgt de nervepirrende løpene direkte hjemme i stua på tv-kanalen Rikstoto Direkte, og kastet seg på telefonen til mediesjefen så snart oddskusken Gunnar Austevoll hadde vunnet det siste V75-løpet med 6.valget Spenda Princess

Kona er på besøk hos ett av de fire barna, som bor i England. Arkitekten bak familiekupongen, som er selvstendig næringsdrivende,fortalte at han hadde tenkt å roe ned noen timer før han ringte England eller de andre tre barna, som bor på Vestlandet.

Den aller største V75-gevinsten kom i juni i år da en grønnsakdyrker i Rogaland høstet 51,1 millioner kroner etter løpene på Leangen.

Vidar Hop er favoritten

Rikstoto vil ikke opplyse hva vinnerkupongen kostet å innlevere, men vinneren fortalte til mediesjef Engebretsen at Vidar Hop er hans favorittkusk. En annen bergenser med suksess i sulkyen, Gunnar Austevoll, kommer nok også med i møringens favorittliste etter løpene i dag.

Austevoll vant det første løpet med 6. valget Halling Gutten og rundet av bak 40 millioners hesten Spenda Princess. Vidar Hop tapte med dagens nest største favoritt Stuve My og rensket opp i kuponghaugen bak 3. valget Olganina, som mer enn tredoblet verdien.

Ingen banker

Den nyrike møringen spilte ingen banker på Momarken i dag, men hadde få hester i flere av løpene. Nøkkelen til suksessen startet med overraskelen Halling Gutten på to streker i 1. løp. I det siste løpet var det seks hester på vinnerkupongen. Etter seks løp var verdien 525.000 kroner, men det viste ikke vinneren fra Møre før etterpå.

Norsk Rikstoto opplyser bare at verdien er høyere enn 200.000 kroner i slike tilfeller - heller ikke hvilke hester som gir milliongevinst - for å fjerne enhver mistanke om avtalt spill ute i løpsbanen.

Har du noen råd til dagens 40-millioners mann eller andre som prøver å vinne penger V75?

MILLIONKUSK Oddskusk Gunnar Austevoll vant med to outsidere og bidro med 40 hestemillioner til Møre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!