Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant 5,7 millioner i poker

Nå vil poker-sensasjonen kjøpe seg et sted å bo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nordmannen Bjørn-Erik Glenne (35) vant i kveld 5,7 millioner kroner i poker etter å ha slått den amerikanske storstjerna Phil Ivey (30) i Barcelona Open.


Med det sikret Oppegård-mannen seg førstepremien på 5,7 millioner kroner.

- Det er klart jeg er stolt! Nå skal jeg ta et par glass sjampagne før jeg legger meg. Men for øvrig virker det som alle rundt meg har tatt mye mer av enn meg, sier pokersensasjonen beskjedent til Dagbladet.no.

- Hva tenker du å bruke de nesten seks millioner kronene til?

- Nei, de må vel blant annet gå til å kjøpe et sted å bo. Akkurat nå leier jeg leilighet, svarer Glenne.

Spilte sjakk

Inntil i fjor spilte han sjakk, men ut fra kveldens seier å dømme, gjorde han et sjakktrekk da han byttet ut brett og brikker med kort og sjetonger.

- Jeg drar nok noe fordel av denne sjakkbakgrunnen, for jeg vant til å fokusere, og jeg er vant til å lese meg opp på teori, sier seierherren.

Turneringen Barcelona Open inngår i serien European Poker Tour (EPT), og Glenne er den første nordmannen som vinner en slik konkurranse.

5,7 MILL. Her er pengene som Bjørn-Erik Glenne sikret seg ved hjelp av godt pokerspill i kveld. Nå skal han feire med sjampagne. Foto: BJØRN-ANDRE KILDALEN/NORSKPOKERMAGASIN.COM
5,7 MILL. Her er pengene som Bjørn-Erik Glenne sikret seg ved hjelp av godt pokerspill i kveld. Nå skal han feire med sjampagne. Foto: BJØRN-ANDRE KILDALEN/NORSKPOKERMAGASIN.COM Vis mer

Kveldens seier kom etter fem timer ved finalebordet. Glenne fikk et kjempeforsprang på amerikaneren da han slo ut Dave Gregory på tredjeplass.

Da satt Ivey med 400 000 i sjetonger, mens Glenne hadde cirka 4,6 millioner. Dermed ble siste del av finalen en transportetappe for nordmannen. 

Slo verdens beste

Prestasjonen blir ikke mindre av at mannen Glenne beseiret, Phil Ivey, er kjent som verdens kanskje beste pokerspiller.

- Hvis man spør 100 pokerspillere om hvem som er verdens beste spiller, vil de fleste svare Phil Ivey, sier fagredaktør Bjørn-Andre Kildalen i Norsk Pokermagasin til Dagbladet.no. 

- Jeg møter jo mange gode sjakkspillere hver dag, på internett. Så sånn sett hadde jeg ikke så altfor stor respekt for Ivey på forhånd, sier Glenne sjøl.

Johnny Lodden utslått

EPT startet i 2004. Turneringen i Barcelona er en av seks delfinaler, hvorav hovedfinalen går i Monte Carlo neste år.

image: Vant 5,7 millioner i poker

Onsdag satte 480 pokerspillere seg til bordet i turneringen, som er en av de høyest rangerte TV-pokerseriene i verden.

Nordmannen Johnny Lodden var også med i Barcelona, og han regnes som en av verdens mest beryktede pokerspillere. Men Lodden ble slått ut av Glenne i går, like før finalebordet. 

Neste turnering i EPT-serien går av stabelen i London på torsdag.

RIK: Nordmannen Bjørn-Erik Glenne (35) vant i kveld 5,7 millioner kroner i poker. Disse pengene vil han blant annet bruke til å kjøpe seg et sted å bo.