Vant 6-0 på Åråsen

Rosenborg utklasset Lillestrøm og presterte årsbeste. Neste helg er de seriemestere. Vi fulgte kampen direkte.

 • Årst scoret to mot Stabæk på ett minutt
 • Oppdatert tabell
 • Live-referater
 • Lyn Bryne 2-0: Kan fremdeles redde plassen
 • Molde Vålerenga 1-0: VIF på kvalifiseringsplass
 • Odd Aalesund 3-0: Aalesund på bunnplassen
 • Bodø/Glimt Brann 3-0: Glimt på sølvplass For da møter de suverene trønderne Bodø/Glimt hjemme, som nå er 14 poeng bak på tabellen med fem kamper igjen. Det betyr at uavgjort holder hjemme mot Glimt neste søndag, så kan fotballforbundet dele ut gullmedaljene. Og det RBK viste i kveld burde utklasse Glimt på Lerkendal.

  Magisk første kvarter


  Rosenborg startet kampen på best mulig vis. Det sto 3-0 allerede etter 14 minutter. Da hadde Harald Martin Brattbakk scoret to mål, det andre en perle i krysset, og Ørjan Berg prikket inn et langskudd fra 25 meter.
  Allerede da var kampen avgjort.

  Fram til pause fortsatte Rosenborg maktdemonstrasjonen og Ola By Rise, som leder laget i Åge Hareides sykefravær, sa fra benken at den første halvtimen var årsbeste. Bare synd ikke løpene og avslutningene satt like godt mot Deportivo på hjemmebane. For da hadde Rosenborg vært i Champions League nå.

  Utrolige Espen Johnsen


  I andre omgang kom Lillestrøm bedre med. Men Rosenborg har også seriens beste keeper. Tre ganger reddet Espen Johnsen alene med en Lillestrøm-spiller. Og da var det ikke urettferdig at RBK utnyttet det slette forsvarsarbeidet til hjemmelaget og la på tre mål til mot slutten av kampen. Først Øyvind Storflor etter 60 minutter, før venstreback satte inn to skudd og fullførte ydmykelsen.

  - Vi gjør en del feil med ball i første omgang, så de scorer på sjanser de aldri skulle hatt. Rosenborg var veldig gode, vi var veldig dårlige, sa Arne Erlandsen til NRK etter kampen.

  Brattbakk er med dagens to scorere toppscorer i Tippeligaen med 16 mål. Han kan bli toppscorer for femte gang denne sesongen, noe som i så fall er rekord i norsk fotball.

  - Overlegent bra. Vi blir bare bedre og bedre i år, og nå skal vi ut mot Ventspils på bortebane på onsdag. Da bør vi ta med oss et godt resultat hjem til Norge, sa Brattbakk etter kampen.

  Vi fulgte kampen direkte.