Vant alene for Liverpool

Manchester United og Arsenal snublet, mens Michael Owen berget tre poeng for Liverpool med sitt 2-1-mål mot Tottenham fire minutter før slutt.

Tidligere så uslåelige Arsenal gikk på sitt tredje 1-2-tap på en uke, da Blackburn ble for sterke på Highbury. Egil Østenstad slo den målgivende pasningen til det avgjørende målet.

Manchester United, med Ole Gunnar Solskjær på topp, klarte bare 1-1 mot Aston Villa.

Dermed fikk Liverpool et fire poengs forsprang på tabelltoppen, og Michael Owen ble, som så mange ganger tidligere, redningsmann for klubben i den tette toppkampen mot Tottenham.

Drama etter pause

Etter en målløs førsteomgang ble det dramatisk etter pause på Anfield Road. Først ga Danny Murphy Liverpool ledelsen med et utsøkt skudd i krysset fra 20 meter, hans fjerde seriemål i år.

Bare ti minutter senere utlignet Dean Richards for Tottenham da han headet ballen i mål fra kloss hold etter flott forarbeid på høyrekanten.

Men så dukket Michael Owen opp. Han tok tak i ballen på Liverpools høyrekant, slo tunnel på Chris Perry og kom seg inn i feltet. 22-åringen fikk pirket ballen foran skotuppen til Steven Carr, som måtte felle Owen. Den lille spinkle tok selv straffesparket og ordnet tre veldig viktige poeng for Liverpool.

Målgivende fra Østenstad

Henning Berg spilte hele kampen og Egil Østenstad de første 83 minuttene da Blackburn satte Arsenal på plass med 2-1 på Highbury i London.

Østenstad har spilt mye i det siste, og lørdag var han sterkt delaktig i Blackburns seiersmål. Den tidligere Viking-spilleren startet kontringsangrepet på midtbanen, og han spilte selv fri Dwight Yorke som satte inn 2-1.

- Jeg kom litt skrått på målet, og jeg tenkte ikke på å avslutte selv etter at jeg så ham, sier Østenstad til NTB.

- Det har gått greit i det siste, men jeg har ikke fått noen signaler fra manageren om hvordan han tenker. Vi har mange gode spisser, og målet mitt er å være aktuell for laget.

Akkurat nå har ikke 30-åringen det travelt med å komme seg hjem til Stavanger igjen.

- Det har vært veldig aktuelt, men nå vil ikke Blackburn slippe meg. Og nå som jeg spiller i Premier League er det ingenting som er bedre enn det, forteller Østenstad.

Målløs Solskjær

Ole Gunnar Solskjær spilte på topp for Manchester United sammen med Diego Forlan, og mot Aston Villa var det den utskjelte spissen fra Uruguay som fikk æren av å berge ett United-poeng. Forlan har vært vaksinert mot å score siden han kom til klubben i fjor, men satte inn 1-1 med sitt første spillemål for United.

Øyvind Leonhardsen spilte 84 minutter for Aston Villa, som fikk en opptur etter elendige resultater i det siste.

Kastet bort tomålsledelse

Konkurstruede Leicester var nær opptur, men Nottingham Forest kom tilbake og klarte 2-2 i toppkampen.

Ved pause i lokaloppgjøret ledet Leicester 2-0 etter mål av Brian Deane og Paul Dickov. Men hjemme på City Ground kom Forest tilbake, og toppscorer David Johnson skapte ny spenning da han reduserte på straffe etter 76 minutter.

Seks minutter på overtid utlignet Forest ved Jack Lester. Dermed ny nedtur for Leicester, som denne uken ble satt under administrasjon. Gary Lineker er en av dem som nå forsøker å redde klubben.

Med 2-2 beholdt Leicester 3. plassen, mens Forest falt ned til 6. plass.

I toppen herjer fortsatt Portsmouth. Lørdag vant Harry Redknapps lag 3-0 borte mot Burnley. Dermed er laget seks poeng foran Norwich, som tapte 2-1 i Bradford.

Portsmouths mål ble satt inn av Nigel Quashie, Svetoslav Todorov og Kevin Harper. Laget har vunnet 11 av 14 seriekamper så langt denne sesongen. (NTB)

PÅ EGENHÅND: Michael Owen fikset det meste, og får klapp på skulderen av Milan Baros.