Vant bryllupsreise

Spillerne på Drillos ga sjefen en av årets mer originale bryllupspresanger: 1000 kroner til bryllupsreise for hvert riktig svar i landslagstroppens egen spørrekonkurranse. Herr og fru Olsen endte med 10 000 kroner i reisekassa.

Egil Olsen og Sigrunn Vedelden giftet seg fredag 13. mars etter mange års samboerskap, og spillerne ville at det skulle bli mer fest enn navnetrekk på de rette papirene. En hyggelig kveldsstund i Brussel kom overraskelsen:

  • 12 geografiske nøtter pluss ett musikkspørsmål for hjelpeklassen.

Vær så god, herr landslagssjef med frue: En tusenlapp pr. spørsmål.

Landslagssjefen klarte 10 av 13, og var atskillig mer misfornøyd med det enn 2- 2 i en rotete VM-test.

I god tid før VM-sluttspillet i Frankrike er hans geografiske stolthet like stor som ballfølelsen.

Dagen derpå analyserer Egil Olsen spørrekonkurransen slik:

- Jeg ble rett og slett overrumplet. Noen annen forklaring finner jeg ikke på et par av missene.

Solskjær spesial

Mest smerter den manglende lokalkunnskapen om Kristiansund - kanskje norsk fotballs beste talentfabrikk. Nå har byen Øyvind Leonhardsen og Ole Gunnar Solskjær på landslaget:

- Tenk at jeg ikke visste hvilke fire land Kristiansund består av, sukker Drillo.

For det er vel ganske lett? Test bare deg selv på den og de andre geografiske godbitene som dels er preget av et par av spillernes hjemtrakter, dels av en ubendig lysten til å sette sjefen på plass på hans ømmeste punkt.

Litt snurt er han forresten også:

- Bortsett fra det enkle musikkspørsmålet, ble jeg lovet geografi. Men innbyggertallet i EU er vel ikke geografi? Da må du jo vite hvilke land som er med i EU, og det er politikk, sier Drillo.

Han visste ikke helt hvilke land som var med, glemte Tyskland, og måtte forhandle seg fram til rett svar.

Da var det æren og ikke pengene det sto om. For innbyggertallet i hvert eneste land holder han nøye kontroll over.

Dubai venter

- For et par år siden ville jeg ikke tatt imot en slik gave, men nå sier jeg ja takk. Gutta tjener jo så mye, forklarer en lettere rørt nygift landslagssjef.

Reisemålet er allerede bestemt. Det blir Dubai til høsten, der det nye ekteparet har gode venner fra tidligere turer.

Forhåpentligvis blir selve bryllupsreisen noe mer behagelig enn turen hjem fra siste Dubai-besøk. Den gikk via Baku med Aserbajdsjan Airlines der Drillo fikk servert mat av flyvertinner som gikk med sneipen i munnen.

De som kan mer om Drillos hat-og-kjærlighetsliv enn hans hengivenhet til geografispørsmål, aner hva landslagssjefen mener om å sitte fastspent i røyk.
Rett svar gir ikke 1000 kroner.

MORSK: Drillo var morsk etter norsk uavgjort, men ble straks blidere da spillerne ga ham mulighet til å vinne en bryllupsreise.