Sander Sagosen:

Vant Champions League

Sander Sagosen var sentral da Kiel slo Barcelona i Champions League-finalen tirsdag. Han og lagkamerat Harald Reinkind gir dermed Børge Lund selskap som de eneste nordmennene som har vunnet den gjeveste håndballturneringen på herresiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Barcelona - Kiel 28-33

Sagosen kom til den tyske klubben fra Paris St. Germain i sommer, og etter bare et halvt år kunne han kvittere ut den gjeveste tittelen på klubbnivå for første gang. Det samme gjelder for Reinkind, som har vært i klubben siden april 2018.

Den norske duoen skal om få dager starte VM-oppkjøringen med landslaget. Verdensmesterskapet starter for Norges del mot Frankrike 14. januar.

Kiels danske keeper Niklas Landin ble avgjørende. Han hadde en meget sterk andreomgang.

Kiel ledet 19-16 ved pause. Det betydde at favoritten hos mange håndballeksperter, lå under ganske klart etter en halvtime.

Til slutt endte det med femmålsseier til Kiel. Sagosen scoret sju mål, nest flest i kampen, mens Reinkind noterte seg for ett mål.

Trøbbel

Sagosen startet med strålende angrepsspill, men han pådro seg også to utvisninger før ti minutter var spilt. Dermed var trønderen bare én 2-minutter unna et rødt kort og plass på tribunen.

Det gjorde at Kiel-trener Filip Jicha måtte bruke Sagosen noe annerledes enn han ønsket. Plan B fungerte for Sagosen. Han var meget sentral i angrep hele kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer