Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finalen i Copa Libertadores

Vant Copa Libertadores etter overtidsdrama

Boca Juniors var et stolpetreff unna straffesparkkonkurranse på overtid av andre ekstraomgang. I stedet var det River Plate som kunne kontre inn seieren i finalen av Sør-Amerikas svar på Champions League.

KUNNE JUBLE: River Plate-spillerne kunne juble for seieren mot erkerivalen. Her etter Gonzalo Martinez´ scoring på over overtid av den andre ekstraomgangen. Foto: NTB/Scanpix
KUNNE JUBLE: River Plate-spillerne kunne juble for seieren mot erkerivalen. Her etter Gonzalo Martinez´ scoring på over overtid av den andre ekstraomgangen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • River Plate - Boca Juniors 3-1 (1-1 e.e.o.)

Etter at det endte 2-2 mellom lagene 24. november, ble finalens andre kamp utsatt og flyttet fra Argentina til Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabéu i Madrid, grunnet kraftig supporterbråk.

Boca motsatte seg imidlertid avgjørelsen om å flytte kampen til et annet land. Klubben krevde å tilkjennes finaleseieren, men dette ble avslått av det søramerikanske fotballforbundet Conmebol.

Klubben måtte til slutt også godta å spille oppgjøret i Madrid i Spania. Der fikk kampen endelig gå av stabelen i kveld klokka 20.30, norsk tid.

Etter en relativt tafatt affære, sto det 1-1 etter ordinær tid, og det måtte ekstraomganger til for å kåre en vinner.

Der ble River Plate for sterke for Carlos Tévez og resten av Boca Juniors, og vant til slutt 3-1.

Klarte ikke holde på ledelsen

Foran 72.000 tilskuere på Santiago Bernabéu, tok Boca Juniors ledelsen etter 44 spilte minutter av finalens andre kamp. Dario Benedetto gikk på et smart løp mellom to forsvarere og avsluttet vakkert forbi keeper.

Men heller ikke denne gangen skulle Boca-spillerne klare å holde på ledelsen. I den første finalekampen var de foran to ganger, men måtte nøye seg med 2-2.

I det 68. minutt straffet nemlig den tidligere Lyn-spilleren Lucas Pratto gamleklubben, og skjøt inn utlikningen.

Det ble mye stopp i spillet mot slutten av annenomgangen. Særlig Boca Juniors-spillerne slet med kramper. En ny nedtur kom da Wilmar Barrios fikk sitt annet gule kort tidlig i første ekstraomgang.

Dermed måtte Boca avslutte finalen med ti mann.

I stolpen

Etter en målløs første ekstraomgang, var det River Plate som tok ledelsen, tre minutter ut i den andre ekstraomgangen. Juan Quintero smalt til fra 17 meter, via tverrliggeren, og inn i nettmaskene.

Nå var det Boca som måtte jage utlikning.

De mørkeblå presset på, og kjørte alt og alle, inkludert keeper Esteban Andrada opp i feltet i minuttene etter, men til ingen nytte. Nærmest utlikning var de på over overtida, da Leonardo Rafael Jara sendte av gårde en volley via stolpen og ut.

I stedet var det River Plate og Gonzalo Martinez som kunne kontre inn 3-1 og spikeren i kista da 122 minutter var passert.

Dette er fjerde gang River Plate vinner Sør-Amerikas svar på Champions League.

Forrige triumf kom for tre år siden, i 2015.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!