FERDIG: Thomas Tuchel feirer cupsieren lørdag. I dag kom beskjeden om at han er ferdig som manager i klubben. Foto: Reuters / Fabrizio Bensch/NTB Scanpix
FERDIG: Thomas Tuchel feirer cupsieren lørdag. I dag kom beskjeden om at han er ferdig som manager i klubben. Foto: Reuters / Fabrizio Bensch/NTB ScanpixVis mer

Vant cupgull for tre dager siden. Nå er han ferdig som manager

Thomas Tuchel er ikke lenger manager i Borussia Dortmund. 

(FourFourTwo): Det var tyske Bild som først meldte at Borussia Dortmund-manager Thomas Tuchel (43) er ferdig i klubben.

Beskjeden kommer bare tre dager etter at han ledet den tyske klubben til cupgull.

Etterpå bekreftet hovedpersonen selv saken på Twitter.

«Jeg er takknemlig for å ha opplevd to fine, innholdsrike og spennende år. Det er synd det ikke vil fortsette», skriver Tuchel på sin egen Twitter-konto.

«Jeg vil takke fansen, laget, støtteappratet og alle som støtter oss. Jeg ønsker Borussia Dortmund det beste», skriver han videre.

Tuchel tok over roret i Dortmund etter at Jürgen Klopp ga seg i 2015. Han ledet altså klubben til sitt første trofé på fem sesonger. Klubben ble til slutt nummer tre i Bundesliga denne sesongen.

Det har kommet rapporter på at det er en intern maktkamp og at det har vært uenigheter med Borussia Dortmund-ledelsen som skal være årsaken til at treneren nå er ferdig i klubben.

Klubbdirektør Hans-Joachim Watzke innrømmet blant annet uenighet med Tuchel i forbindelse med Champions League-kvartfinalen mot Monaco.

Tuchel hadde opprinnelig kontrakt til 2018, og får ifølge Bild 2,9 millioner euro (rundt 27 millioner norske kroner) i kompensasjon.