Vant da regnet forsvant

Kraftig regnskyll forsinket kampen i tre timer, men til slutt var kvartfinalen sikret for Jan Frode Andersen.

Det ble en litt merkelig kamp mellom argentinske Mariano Delfino og nordmannen. Andersen spilte glimrende i første sett og tok en sterk ledelse på 5-0 i løpet av bare 15 minutter.

- Det var årsbeste av meg, sier Andersen

Avbrutt av regn

Han vant settet 6-1. Så i andre sett mistet nordmannen konsentrasjonen og lå under 2-4 da det begynte å regne kraftig. Kampen ble utsatt i tre timer. Andre sett gikk til argentineren, men i tredje sett var Andersen tilbake og dominerte.

- Jeg er veldig fornøyd med å slå Delfino. Han vant to turneringer i sommer, og er en sterk grusspiller, sier Andersen til Dagbladet.no.

Delfino er rangert rundt 100 plasser høyere opp på verdensrankingen enn nordmannen. Selv om Andersen nå er i kvartfinalen, kan han ikke regne med å klatre mye høyere på neste ranking. Årsaken er at han kom til semifinalen i den samme turneringen i Brasil i fjor på denne tiden.

Tøff kvartfinale

I morgen møter Jan Frode Andersen en annen argentiner i kvartfinalen. Det er Franco Squillari som for tiden er ranket som nummer 91 i verden. De to har møtt hverandre to ganger tidligere. Begge gangene tapte nordmannen.

ÅRSBESTE: Jan Frode Andersen leverte årsbeste før regnet slo til.