Vant elegant i Paris

Jan Frode Andersens eventyr i French Open fortsetter.

(Dagbladet.no): Den norske tennisspilleren Jan Frode Andersen slo sør-afrikaneren Rik De Voest i 1. kvalifiseringsrunde i French Open i kveld.

Nordmannen slet til å begynne med, men utklasset motstanderen i de to siste settene. Jan Frode Andersen vant med settsifrene 3-6, 6-3, 6-0.

- Sistesettet mitt er blant det aller beste jeg har spilt noen gang, sier Andersen til Dagbladet.no.

Han er mektig imponert over at han klarte 6-0 i siste sett mot en spiller som er ranket 200 i verden.

Ny giv

- Jeg har hatt forbannet mye stang ut i år, men tap på matchballer i kvalfinaler og matforgiftning, men kona mi, coachen min og sponsoren min har hatt tro på meg og bedt meg stå på videre. Jeg må takke dem også, sier Jan Frode Andersen.

Etter seieren i kveld kan Andersen innkassere 26 000 kroner i prispenger, men det kan vanke mer om han vinner videre.

Om Jan Frode Andersen går til hovedturneringen, altså vinner to kvalkamper til, får han spise kirsebær med de virkelig store stjernene i internasjonal tennis.

ENORME FORHOLD: Flere tusen tilskuere følger hver eneste kamp i French Open. Jan Frode Andersen spilte på bane 14 i dag, og på tribunen satt fem-seks supportere med norske flagg, selv på 17. mai. Foto: REUTERS/SCANPIX
ENORME FORHOLD: Flere tusen tilskuere følger hver eneste kamp i French Open. Jan Frode Andersen spilte på bane 14 i dag, og på tribunen satt fem-seks supportere med norske flagg, selv på 17. mai. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Da er han også garantert prispenger på i overkant av 100 000 kroner og verdifulle ATP-poeng som gjør at han klatrer på verdensrankingen.