Anken førte fram

Vant EM-gull likevel

Først vant Jakob Ingebrigtsen EM-gull på 1500, så ble han disket. Nå kan han igjen juble for EM-gull.

DISKET: Under fredagens 1500-meter finale i innendørs-EM i Polen, så det ut som om Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å at nok et gull. Slik skulle det derimot ikke bli. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jakob Ingebrigtsen trodde han hadde vunnet EM-gull på 1500-meter. Så ble han disket. Nå har juryen har tatt Ingebrigtsens anke til følge. Det betyr at Jakob Ingebrigtsen tar EM-gull på 1500-meter likevel.

Det bekrefter friidrettsforbundet til Dagbladet.

Ingebrigtsen var involvert i en situasjon i den første svingen der han endte opp med å tråkke utenfor den lista. Det er i utgangspunktet ikke lov. Ingebrigtsen hevder imidlertid at han ble dyttet utenfor.

- Jeg var forbi lista i svingen, men jeg følte at det var en gjeng med polakker som prøvde å løpe på meg. Så jeg regner ikke med at det skal bli et problem, sa Ingebrigtsen om situasjonen til NRK etter løpet

Det endte opp med å bli et problem for Ingebrigtsen som etter løpet ble disket.

Anket

Kommunikasjonsrådgiver i friidrettsforbundet Morten Olsen fortalte til Dagbladet at de hadde lagt inn en protest mot dommeravgjørelsen.

Klokka 23:30 fikk Dagbladet beskjed av Olsen at juryen fremdeles satt i møte for å diskutere anken. En halvtime senere kom svaret. Jakob Ingebrigtsen tok EM-gull likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.