Vant EM-gull, slo europarekord og brøt drømmegrense

Alexander Dale Oen (22) vant thrillerfinale i Eindhoven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Dagbladet.no tidligere i kveld: I kveld kan han bryte drømmegrensa

(Dagbladet.no): I går satte han europeisk mesterskapsrekord, som den første nordmann noensinne, med tida 1.00,11 på 100 meter bryst under langbane-EM i Eindhoven.

Deretter svømte han en suveren semifinale, og i dag fulgte Alexander Dale Oen (22) opp med en fantastisk og spennende EM-finale. Etter en knallsterk avslutning, ble tida 59,76.

Dermed ble han ikke bare europamester, som den første nordmann på herresida noensinne - han brøt også drømmegrensa på ett minutt med 24 hundredeler.- Jeg kikket opp på resultattavla og fikk nesten sjokk. Det er fantastisk å være den fjerde svømmer i verden som har klart å komme under ett minutt på 100 meter bryst langbane, sier Øygarden-gutt Dale Oen til bt.no.

Slo Europa-rekorden

Som om ikke det var nok, slo Oen også Europa-rekorden med 18 hundredeler. 59,76 er også den tredje beste tida i verden noensinne (verdensrekorden er på 59,13).

- Jeg har fortsatt gåsehud, dette er en fantastisk og historisk dag! Vi får alt på en gang, og det er deilig å se at det er mulig i en så tøff idrett, jubler trener Petter Løvberg til Dagbladet.no et kvarter etter at det ble klart at svømmehistorien må skrives om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.