<strong>SENSASJON:</strong> Færøyene slo Hellas for andre gang på rad. AFP PHOTO / INTIMEsports
SENSASJON: Færøyene slo Hellas for andre gang på rad. AFP PHOTO / INTIMEsports Vis mer

Vant EM i 2004. Nå er det fullstendig krise etter å ha blitt ydmyket av Færøyene

- Ikke bare økonomien som er en gresk tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hellas har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene, ikke minst etter det sensasjonelle EM-gullet i Portugal i 2004.

Med legendariske Otto Rehhagel som trener og med en sentrallinje med spillere som Traianos Dellas, Theodoris Zagorakis og Angelos Charisteas ødela grekerne det som skulle være Cristiano Ronaldos første store triumf.

Den ekstreme defensive strukturen og kyniske fotballen gjorde Hellas til europamestere. Siden har de stort sett vært førsteseedet og vært blant lagene som enklest har klart å kvalifisere seg til de respektive mesterskapene.

Gresk tragedie Også foran denne EM-kvaliken var de seedet som nr. 1 og havnet i en på papiret veldig enkel gruppe. Romania, Nord Irland, Ungarn, Finland og Færøyene er de øvrige lagene i gruppa.

Det skulle være lett match for Hellas - en triumfferd til EM i Frankrike. I stedet har det utviklet seg til å bli et helt uforståelig mareritt.

Etter seks kamper er førsteseedede Hellas utrolig nok sist i gruppa med fattige to poeng. Håpet om EM er allerede ute. Selv håpet om å ta igjen lilleputtnasjonen Færøyene er tilnærmet ikke-eksisterende.

- Det er ikke bare økonomien som er en gresk tragedie, skriver Lars Tjærnås på Twitter.

Færøyene i sitt livs form For i kveld kom den andre strake ydmykelsen mot Færøyene.

Det kan gå flere år mellom hver gang lilleputtnasjonen vinner landskamper, men nå har de slått europamesterne fra 2004 i to kamper på rad i løpet av få måneder.

Samlet sett må det være en av tidenes fotballsensasjoner.

I en kamp som nordmannen Tom Harald Hagen dømte, håpte grekerne å få sin etterlengtede revansje. Men Hallur Hansson og Brandur Olsen ville det annerledes og scoret målene da Hellas ble ydmyket på ny.

Sokratis Papastathopoulos' sene redusering hjalp ingenting. Hellas' er inne i sitt verste mareritt i fotballsammenheng, mens Færøyene nå er foran både grekerne og Finland på tabellen.

Færøyene avanserte rundt 70 plasser på FIFA-rankingen etter forrige triumf over Hellas. Nå er et nytt enormt byks forventet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer