Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant EM i cricket

Det norske landslaget på vei hjem fra Skottland for å feire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er stor stemning, og vi er kjempeglade. Vi er fortsatt i Glasgow og vet ikke helt hva som skjer, men håper å være hjemme i kveld for en seiersfest, sier Mehteb Afshar mens laget jubler i bakgrunnen.

Styrelederen i Norwgian Cricket Board håper at flysforsinkelsene i Storbritannia ikke fører til at feiringen må utsettes, og at laget lander på Gardermoen kl 2200 som planlagt.

- Vi tapte bare en kamp uner hele mesterskapet, og føler at det gikk over all forventning, sier Afshar.

Klar for førstedivisjon

Norge har nå kvalifisert seg til Europas førstedivisjon, hvor de vil spille mot land som Skottland, Irland, Italia, Danmark og Nederland. Den europeiske toppdivisjonen regnes for å være nivået som er under World Cricket League, hvor de 10 beste cricketlag i verden konkurrerer.

Laget har slått både Frankrike, Israel, og Jersey.

- Det var en tøff runde, og vi møtte mere motstand enn det vi er vant til, sier Afshar. Særlig kampen mot Israel på lørdag ble en spesiell opplevelse, med over 500 politimenn i uniform tilstede og skjerpede sikkerhetstiltak.

Nå håper landslaget at seieren kan føre til mere oppmerksomhet rundt den frivillige innsatsen blandt norske cricketutøvere.

VANT EM: Norge vant EM i cricket og har nå kvalifisert seg for Europas førstedivisjon Foto: www.norwaycricket.no
VANT EM: Norge vant EM i cricket og har nå kvalifisert seg for Europas førstedivisjon Foto: www.norwaycricket.no Vis mer

Og større bevilgninger.

Alle må jobbe gratis

- Med et budsjett på under 200 000 kr må alle jobbe gratis, sier Afshar.- Landslaget deltar jevnlig på internasjonale turneringen, og vi har vunnet det meste. Allikevel behandles vi som sportens stebarn. Mange utenlandske lag vil gjerne komme til Norge og spille treningskamper mot oss på sin regning, men vi har så dårlig baneforhold at vi syns det er flaut å invitere dem.

Uten klubbhus eller egne baner er det stusselige forhold for norsk cricket, som har tre divisjoner. Og nordmenn er opptatt av sportsgrenen, mener han.

- Nå veit de fleste hva det er, mens det ikke er mange år siden folk trodde cricket var crocket ... hehe.

- Cricket bør inn i skolen

Cricket bør også inn på norske skoler, hevder den ivrige styrelederen, som tror det vil være et godt tiltak mot mobbing. Utstyr til unge utøvere finnes, og er allerede tatt i bruk på en Oslo-skole.

- Det er en idrett som involverer alle. Man trenger ikke være så god fysisk form, og det trengs sportsgrener som gir rom for alle barn. Det er ikke så vanskelig, skjønner du. Bare slåball, men med noen ekstra bevegelser.