Vant etter Island-sjokk: - Må forbedre oss

Norge ydmyket Island i første omgang, og er nå svært nære semifinale i håndball-EM. Men det kunne gått galt.

FORNØYD: Gøran Johannessen var fornøyd etter Island-kampen. Video: Rødt Kort. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Island 31-28 (19-12)

MALMÖ (Dagbladet): Norge kunne med seier i dag slå ut islendingene fra EM. Og det var et Norge som var storfavoritter, og kunne ta et stort steg mot avansement selv.

Etter en fantastisk første omgang, fikk Norge en desto grusom andre omgang i forhold. Islendingene var svært nære å snu kampen, men nordmennene trakk det lengste strået til slutt.

- Det er et voldsomt mentalt overtak, dessverre klarer vi ikke å holde det helt ut. Jeg synes vi nesten avgjør kampen i første omgang når vi kjører over de. Det blir spennende i andre omgang, men jeg synes egentlig at vi kontrollerer det fint, sier Gøran Johannessen etter kampen.

Også mot Ungarn fikk Norge en fantastisk start på kampen, før de slapp motstanderen inn i kampen igjen. Christian O'Sullivan var litt skuffet over at laget nok en gang slapp seg litt ned.

- Det er noe vi absolutt må forbedre. Det skjer mot Ungarn, det skjer mot Island. Det er noe vi ikke kan tillate oss. Vi må se på hvorfor vi ikke er helt klare. Vi har sjansen til å drepe kampen, men i stedet gir vi de troa, sier han.

- Vanvittig stolt

Christian Berge var strålende fornøyd med de norske guttene.

- Jeg er vanvittig stolt av guttene. Vi leverer en første omgang som er forrykende, sier han på TV 3s sending.

Men første omgang og andre omgang var som natt og dag.

- Vi sliter med for mye adrenalin og tar det med i skuddene, og da begynner de å redde, sier Berge om andre omgang, der Island scoret mer enn Norge.

Med kveldens seier er Norge nå svært nære å gå videre til semifinalen. Dersom Sverige slår Ungarn er det ingen tvil for nordmennenes del.

Spillerne øyner naturligvis en semifinale, for de må tape med 14 mål mot Slovenia for at en semifinale skal ryke.

- Ja, jeg trodde vi var klare. Vi gleder oss til i morgen, og vi skal sørge for å vinne kampen, sier Christian O'Sullivan til Dagbladet.

Kanonomgang

Norge fikk en kjempestart på kampen, og de ledet 4-0 etter et par minutters spill. Det førte til en uvanlig tidlig timeout for Island.

Island hadde på sin side en marerittstart, der de ikke klarte å overliste Torbjørn Bergerud i løpet av de første minuttene. Norge ledet på et tidspunkt 7-0.

- Dette har vært over all forventning, sa TV 3s kommentator Daniel Høglund.

Etter 8 minutter og 50 sekunder kom endelig Islands første scoring. På det tidspunktet sto det dermed 7-1.

Island var også tidlig ute med sin andre timeout, og etter 14 minutter ble spillerne tatt ut igjen. På det tidspunktet sto det 11-3.

Lagene gikk inn til pause med resultatet 19-12, og dermed skulle det noe helt spesielt til for at Island skulle ta igjen Norge.

Island sjokkerte

Norge fikk en verre start på andre omgang, og Sander Sagosen og co. slet med å score de første minuttene. Dessuten var islendingene mye skarpere foran mål. De yppet seg mot nordmennene, og avstanden var mindre i andre omgang.

Norge gikk fra å lede med sju eller åtte mål til å lede med tre eller fire mål. Det førte til at Christian Berge måtte ta en tidlig timeout med sine gutter, litt likt som Island måtte i første omgang.

Etter flere bom fra de norske spillerne, ble det etter hvert buet mot de norske spillerne på tribunen.

Men Norges spill tok seg litt opp mot slutten, og Berges menn er nå på vei mot en semifinale, til tross for at det foreløpig ikke er 100 prosent sikkert.

Veien videre

Etter kveldens seier er Norge svært nære semifinale i EM. Håndballgutta har vist stigende form gjennom mesterskapet og er ubeseiret så langt.

Onsdag venter den siste kampen i hovedrunden, hvor Slovenia er motstander. Slovenerne har også hatt et godt mesterskap og kan være en tøff utfordring for Norge.

I en eventuell semifinale venter enten Spania eller Kroatia. Begge er videre, men hvem som møter hvem blir klart etter de siste kampene i hovedrunden er spilt. Nummer 1 i hver hovedrunde møter nummer 2 fra den andre.

Kampen som kan sende Norge videre, Ungarn mot Sverige, spilles klokka 20.30. Om Ungarn avgir poeng er nordmennene sikret semifinale.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer