Nasjonal langrennsåpning på Beitostølen:

Vant etter ny sekundstrid

Astrid Øyre Slind var sterkest på søndagens 10 km friteknikk på Beitostølen.

PALLEN: Astrid Øyre Slind vant foran franske Delphine Claudel og Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PALLEN: Astrid Øyre Slind vant foran franske Delphine Claudel og Heidi Weng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/BEITOSTØLEN (Dagbladet): Kvinnene avsluttet den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen med 10 km friteknikk.

Foran løpet holdt landslagstrener Sjur Ole Svarstad gårsdagens vinner Heidi Weng som den største favoritten. Weng vant etter en sekundstrid lørdag mot Astrid Øyre Slind.

Søndag var det revansjens time for sistnevnte.

Det var lenge en tett kamp mellom Slind, franske Delphine Claudel og Heidi Weng.

NRKs eminente sportskommentator Torgeir Bjørn tabber seg ut på direkten, flere utøvere fikk det tøft etter målgang på dagens 10 kilometer og Ernst A. Lersveen lusker på sosiale medier. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: NRK Vis mer

Til slutt var det førstnevnte som hadde sekundene på sin side og tok seieren. Claudel tok andreplassen, mens gårsdagens vinner måtte ta til takke med tredjeplass.

- Det var artig i dag. Det var tyngre å gå enn i går. Da jeg hadde fem sekunder i dag, trodde ikke jeg at det skulle holde. Nå må jeg bare trene noen dager og slippe opp mot Ruka. Det er umulig å si hva dette holder til i verdenscup. Vi må gå sammen for å se, sier Øyre Slind til Dagbladet.

I form

Med det er Slind godt i rute foran verdenscupstarten i Ruka neste uke. Klassisk sprint, 10 kilometer klassisk og 20 kilometer fellesstart i skøyting står på programmet i Finland.

- Det var like bra som i går, men jeg blir litt stiv tidlig, og det blir litt masete. Jeg følte at jeg kunne ha vært lenger bak også, så jeg jobbet bra med meg selv underveis. Jeg tror Ruka blir tøft. Jeg vet ikke hvor jeg står, men tror at jeg må heve meg noen hakk. Jeg tror lista ligger veldig høyt, spesielt med tanke på at Ebba (Andersson) aldri har noen hviletak, sier Weng til Dagbladet.

Det var svært jevnt hele løpet. Det skilte under ti sekunder mellom de tre med under fire kilometer igjen.

- Det blir en thriller hele veien inn, konkluderte NRKs kommentator Jann Post etter Wengs passering på 6,3 kilometerspunktet.

Flere frafall

Flere av stjernene på det norske kvinnelandslaget i langrenn manglet på Beitostølen denne helgen. Ingvild Flugstad Østberg har ikke innfridd kravene i den obligatoriske helseattesten, og 33-åringen har dermed startnekt.

Helene Marie Fossesholm har bestemt seg for å ta en pause fra konkurranser, mens både Tiril Udnes Weng, Anne Kjersti Kalvå og Silje Theodorsen har sykdomsrelatert trøbbel

Klokka 12.55 skal herrene ut å gå samme distanse på Beitostølen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer