Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant etter skadedrama

Temperaturen var glodhet i den franske cupfinalen mellom Paris Saint-Germain og Saint-Étienne. Ligamesterne løftet trofeet etter 1-0-seier.

GRISETAKLET: PSGs superstjerne Kylian Mbappè måtte ut på krykker etter en stygg takling i første omgang i cupfinalen. Foto: AFP/NTB Scanpix
GRISETAKLET: PSGs superstjerne Kylian Mbappè måtte ut på krykker etter en stygg takling i første omgang i cupfinalen. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer

Paris Saint-Germain vant overlegent i både kvart- og semifinalen i cupen og i treningskampene fram mot oppgjøret. Fredag klarte de likevel bare så vidt å slå de illsinte motstanderne fra Saint-Étienne.

Neymar sørget for 1-0-målet tidlig i første omgang. Innbytter Sarabia satte ballen i nettet etter 50 minutter, men var i offside. Kylian Mbappé måtte ut med skade da Loïc Perrin satte inn en stygg takling på spissen.

SÅ RØDT: St Etiennes Loic Perrin grisetaklet PSGs Kylian Mbappe. Seinere fikk han sitt andre gule. Foto: AFP /NTB Scanpix
SÅ RØDT: St Etiennes Loic Perrin grisetaklet PSGs Kylian Mbappe. Seinere fikk han sitt andre gule. Foto: AFP /NTB Scanpix Vis mer

Saint-Étienne presset på for utligning, men måtte se seg slått av de franske mesterne.

Rødt kort

De grønnkledde åpnet offensivt med Denis Bouanga som fintet seg gjennom PSG-forsvaret og smalt ballen i metallet etter fem minutter spilt.

Mbappé kom alene mot Jessy Moulin og hamret ballen rett i keeperen tidlig i førsteomgang, og Neymar var på plass for å plukke opp nedfallsfrukten. Brasilianeren hamret ballen via tverrliggeren og i mål.

Kampen fikk et lengre opphold midtveis i 1. omgang da kaptein Loïc Perrin kom altfor sent inn i duell med Mbappé og hisset på seg de franske mesterne.

Etter at spillerne hadde roet seg ned kikket dommer Amaury Delerue på VAR-skjermen og konkluderte med at forseelsen var stygg nok til å ilegge Saint-Étienne-kapteinen rødt kort.

Mbappé klarte å gå av banen på egen hånd og ble byttet ut for Pablo Sarabia. Senere i kampen hinket spissen inn på sidelinjen på krykker.

Offside

Ballen lå i nettet fra innbytter Sarabia etter 50 min, men Angél di Maria var soleklart i offside da han leverte ballen til lagkameraten.

Sarabia kom alene mot Moulin etter 71 minutter, men keeperen hindret PSG i å gå opp til 2-0.

Delerue delte ut ni gule kort i det intense oppgjøret som endte med seier til Paris Saint-Germain.

De franske gigantene vant dermed sitt 13. trofé i den franske cupen.Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no