Vant etter thriller

Det ble svært jevnt mellom tre utøvere på 15-kilometeren på Lygna. Til slutt kunne Sjur Røthe juble for seier.

SEIRET: Sjur Røthe vant etter en sekundstrid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SEIRET: Sjur Røthe vant etter en sekundstrid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LYGNA/OSLO (Dagbladet): Det var duket for 15 kilometer fri teknikk med individuell start i Norgescupen lørdag.

Det er viktig for utøverne som er usikre til VM å prestere når det først er løp, for det er ikke mange av dem før mesterskapet går av stabelen.

Som herretrener Eirik Myhr Nossum enkelt og greit forklaret det:

Alle renn fra nå til VM betyr mye, uavhengig av om det er norgescup, NM eller verdenscup. Til sjuende og slutt tar vi ut et lag utifra verdenscupprestasjoner men du må komme deg til verdenscup også. Da er denne helga og neste helga veldig viktig.

STAVTRØBBEL: Emil Iversen fikk en røff start da han gikk sitt første skirenn siden november, Udnes Weng-tvillingene kopierte hverandre i løypa og mange kjemper nå tøffe kamper for å kvalifisere seg til VM som går av stabelen om halvannen måned. Video: Kristoffer Løkås / Thomas Haarstad / Andreas Særsland Vis mer

Det ble tidlig klart at Simen Hegstad Krüger ville gjøre et godt løp. Allerede etter fem kilometer ledet han med ni sekunder til nummer to.

Hans Christer Holund lå snaut 12 sekunder bak Krüger ved ti kilometer, men fikk opp dampen på den siste runda. Det samme gjorde Sjur Røthe, og duoen tok stadig innpå sekunder på lederen Krüger.

Det ble etter hvert klart at dette var trioen det ville stå mellom.

Norgescup lørdag, 15 kilometer fri teknikk.

Menn:

1) Sjur Røthe, Voss 34.36,7, 2) Hans Christer Holund, Lyn 0.02.0 min bak., 3) Simen Hegstad Krüger, Lyn 0.06,8, 4) Harald Østberg Amundsen, Asker 0.34,5, 5) Emil Iversen, Varden Meråker 0.43.0, 6) Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer 0.57,1, 7) Thomas Bucher-Johannessen, Fossum 0.57,7, 8) Finn-Hågen Krogh, Tverrelvdalen 0.59,1, 9) Martin Kirkeberg Mørk, Drammen 0.59,30, 10) Håvard Moseby, Kjelsås 1.00,6.

(NTB)

Sekundstrid

Røthe gikk først i mål, mens Krüger havnet 6,8 sekunder bak lederen. Dermed var det opp til Holund, som kunne gå på tiden til de to andre.

- Jeg var 13-14 sekunder bak uti der, så det blir nok før tøft, sa Røthe til NRK da han kom i mål.

Holund klarte likevel ikke å gjøre noe med vinneren, og kom i mål to sekunder bak Røthe - som dermed trakk det lengste strået i den spennende sekundstriden.

- Overrasket

- Jeg må si jeg er litt overrasket, jeg er det, sier Røthe til NRK etter løpet.

- Kroppen kjennes bra ut. Jeg har sluppet opp litt de siste dagene, og effekten av det virker bra. Jeg håper og tror at jeg har funnet formen og tror jeg skal være med å kjempe om medaljer i NM, sier Røthe til Dagbladet.

Holund hadde et fall som trolig kostet ham seieren.

- Det var et bra løp, men jeg var litt tung fra start og trengte litt tid på å komme i gang. Så hadde jeg et fall på andrerunden, så jeg tapte litt tid der. Det ble litt rotete, men alt i alt er jeg godt fornøyd, sier han til NRK.

Trener Eirik Myhr Nossum var imponert over det herreløperne leverte:

- Jeg tar med meg at Krüger endelig melder seg på igjen. Jeg har ventet på ham før jul. Han er en av de beste i verden på 15 fri. Han er helt med i dag og kunne nok vunnet hvis han ikke var litt for heit fra start. Det handler om selvtillit. Sjur og HC viser den selvtilliten fra start, forklarer Nossum til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer