Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant etter thrilleravslutning

Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Iivo Niskanen kjempet i front. Førstnevnte gikk seirende ut av thrilleren.

VANT: Johannes Høsflot Klæbo imponerte i spurten mot Emil Iversen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Johannes Høsflot Klæbo imponerte i spurten mot Emil Iversen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

OSLO/RUKA (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo var mannen i tet før dagens jaktstart for herrene. Bak ham fulgte Emil Iversen med Iivo Niskanen som nummer tre.

Klæbo klarte ikke å holde på avstanden, men han leverte meget godt da han knivet med sine to konkurrenter.

Det endte med Iversen og Klæbo i ren spurteduell etter at Niskanen måtte til slutt slippe. Klæbo hadde full kontroll, og spurtet inn til seier i minitouren i Ruka.

- Det var veldig artig. Jeg prøvde lenge å gå alene, men jeg tror både meg og Emil er godt fornøyd med tida vår, sier Klæbo til NRK.

- Absolutt et pluss i boka. Jeg holder ganske godt unna til Emil og Iivo som er to bak der. Når du ser på tiden, så tror jeg ikke at det er så galt, sier Klæbo til Dagbladet.

Trønderen hadde en solid ledelse som var på 20 sekunder på det meste, men etter hvert tok Iversen og Niskanen han igjen. Det var ikke nødvendigvis planlagt for hans del.

- Jeg synes Emil gikk fort på femte runde. Det er lettere å ligge bak, men jeg følte det gikk ganske greit. Etter hvert var det fordel å ligge bak og sette seg ned i hockey. Det hjalp i dag, sier Klæbo.

Iversen kommer med en liten advarsel til sin lagkamerat.

- Jeg har hatt lyst til å gi ham fight i verdenscupen, og jeg er to sekund bak ham i dag, så jeg viser at det ikke er tull det jeg snakker om, sier Iversen til NRK.

God Klæbo-start

Klæbo hadde en fin start, og holdt på 16 sekunders distanse ned til Iversen. Niskanen fulgte like bak Iversen.

Didrik Tønseth, som kanskje regnes som den beste distanseløperen, fulgte etter med nesten ett minutt opp til teten.

Klæbo fortsatte på sin side en god start, og etter at 3,6 kilometer var passert hadde han økt forspranget noe, der han lå 19,5 sekunder foran Niskanen med Iversen like bak.

Gruppen bak teten, med menn som Tønseth, Pål Golberg og Aleksandr Bolsjunov så ut til å ha størst fart.

Etter en sterk start fra Klæbo klarte Iversen og Niskanen etter hvert å ta litt innpå, og sekundene ble færre etter 7,5 kilometer. NRKs kommentatorer påpekte at det kunne være en mulig strategi fra Klæbo å gå hardt ut.

Tok innpå Klæbo

Litt lenger bak i løypa slet Martin Johnsrud Sundby, og Sjur Røthe dro etter hvert ifra sin landsmann.

Etter hvert som de nærmet seg målstreken tok Iversen og Niskanen stadig innpå Klæbo. Med fem kilometer igjen var de en samlet trio i front.

Men Klæbo så ut til å kunne spare på litt krefter, og det så ut som han fikk løpet i sitt spor mot slutten.

Niskanen prøvde å kjøre på i siste bakken, men de to nordmennene hang bra med, og finnen så litt for sliten ut til å skaffe seg en luke.

Dermed endte det altså med en sterk Klæbo-seier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media