Vant fekte-sølv i OL, ble nummer 17 i helgens NM

- Jeg ble slått av masse småbarn, sier Bartosz.

(Dagbladet): En av fjorårets aller største norske idrettshelter, fekteren Bartosz Piasecki, ble nummer 17 i helgens fekte-NM.

Nummer sytten.

- Det er ganske overraskende for de av oss som ikke følger fekting veldig tett, Bartosz?

- Ja, det kan jeg skjønne. Jeg var veldig uheldig og møtte en barndomsvenn av meg i første kamp etter åpningsrundene. Jeg vant alle kampene mine der, mens han gjorde det ganske dårlig. Så slo han meg med ett poeng, og vant til slutt hele mesterskapet. Sånn er fekting, det handler mye om hvem man møter, forklarer Bartosz overfor Dagbladet.

Slått av barn
Barndomsvennen, og nå nybakt norgesmester, heter Michael Zoltan Kramarics, og fekter også for Bygdø Fekteklubb. På den endelige resultatlista etter NM står det hele åtte navn fra Bygdø Fekteklubb forna Bartosz Piaseckis navn.

- Jeg ble slått av masse småbarn på 15, 16 år. De gjorde det bedre enn meg i dette mesterskapet. Nå er jeg Bygdø Fekteklubbs niende beste fekter, mens jeg er ranket som nummer åtte i verden, ler Piasecki, som tross tapet tar NM-nederlaget med et smil.

Kramarics slo de tre best rankede fekterne i Norge på veien mot NM-gullet, så seieren var absolutt fortjent, mener Piasecki. Det var bare irriterende å møte ham så tidlig i konkurransen.

Får høre det
Som realfagslærer på Wang Toppidrett har han fått høre om misèren i hele dag.

- Det har jeg fått. Her sier de bare at jeg er Norges syttende beste fekter i dag, sier Piasecki til Dagbladet før han haster inn til neste time.