Vant finalen med 13 mål på dag «under pari»

Larvik tok NM-tittelen - til 1,001 i odds.

NM-TITTEL NUMMER 11: Heidi Løke kontrer inn et av Larviks 31 mål i transportetappen mot Våg Vipers. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
NM-TITTEL NUMMER 11: Heidi Løke kontrer inn et av Larviks 31 mål i transportetappen mot Våg Vipers. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Spillselskaper som Centrebet og Bet365 «lokket» med 1,001 i odds på at Larvik gikk seirende ut av cupfinalen mot Våg Vipers.

De som lot seg friste, og som for eksempel satset en tusenlapp, kan nå heve gevinsten på én krone.

For selvsagt var Larvik-jentene, med åtte EM-vinnere på laget, knusende overlegne. Seierssifrene ble 31-18, og det uten at Vestfold-klubben var i nærheten av spille opp mot sitt maksnivå.

- Larvik har vært under pari og tillatt seg å gjøre flere feil, konstaterte TV 2-ekspert Bent Svele i sluttsekundene.

Likevel endte det altså med trettenmålsseier.

Våg Vipers yppet seg faktisk litt i starten, og ledet 3-1, men så snudde Larvik til 7-3. Til pause var stillingen 16-10.

Oppsummerende nok for styreforholdet var Larvik-trener Karl Erik Bøhn misfornøyd med det meste i pauseintervjuet, mens Våg-trener Peder Langfeldt gjerne skulle sett at laget hans var «litt nærmere».

De siste 30 minuttene ble en ren formalitet.

Seieren er Larviks 11. NM-tittel, over dobbelt så mange som noen andre. Dette var for første gang på sju år møtte Larvik et annet lag enn Byåsen i finalen.

Det vil være en overdrivelse å si at seiersjubelen etterpå var ekstatisk - men som Karoline Dyhre Breivang sier det til TV 2:

- Vi blir aldri lei å vinne.

Larvik-jentene likte også at de små kongepokalene som deles ut til hver enkelt spiller var større enn vanlig.

- Den har aldri vært så stor før. Tidligere har det vært mer som et shotteglass, smiler Dyhre Breivang. Og skryter litt av motstanderen:

- De gjør et godt forsøk. Vi var favoritter, vant, og er godt fornøyd med det. Og så var det gøy å møte et annet lag enn Byåsen.

Landslagskaptein Gro Hammerseng vant for øvrig sitt aller første trofé i Norge - uten at hun spilte et eneste minutt i finalen. 

PS! Heidi Løke, som ikke har greid å komme til enighet med Larvik om en ny kontrakt, røpet etter kampen at hun vil fortelle hva hun har bestemt seg for i morgen kl. 12. Ungarske Györ skal være en høyaktuell klubb for strekspilleren.

GLITRET IKKE: Men det spilte ingen rolle. Her scorer Tine Kristiansen for Larvik. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
GLITRET IKKE: Men det spilte ingen rolle. Her scorer Tine Kristiansen for Larvik. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer