- Vant for den brasilianske supporteren

Brasil vant Copa America.

Brasil vartet opp med sambafotball mot Argentina og gikk til topps i Copa America natt til mandag.

Argentinerne har vært i storform i turneringen og var favoritter i finalen, men gultrøyene fra Brasil storspilte.

– Mine spillere demonstrerte at de er kapable til å gjøre store ting. Argentina var pressens og alles favoritter. En fotballkamp blir avgjort på banen i løpet av 90 minutter, sa landslagstrener Dunga.

Tidligere Arsenal-spiss Julio Baptista ga sambalaget ledelsen allerede etter fire minutter. Han dro av en forsvarer og skjøt vakkert i motsatt kryss.

- Vi kom hit for å redde selvtilliten til den brasilianske supporteren, arbeideren som forlater hjemmet tidlig på morgenen, og kommer tilbake sent på kvelden. Den eneste tilfredsstillelsen er når Brasil vinner, sa landslagstrener Dunga etter kampen.

Pangåpningen ga argentinerne en støkk, og verre skulle det bli. Fem minutter før pause var kaptein Roberto Ayala uheldig og satte ballen i eget nett da han prøvde å klarere et innlegg.

Med 2-0 ved pause kunne Brasil slappe mer av i 2. omgang. Men innbytter Daniel Alves var lysten på å vise seg fram. 20 minutter før slutt økte han til 3-0 og punkterte kampen.

Ti minutter før slutt fikk Argentinas Carlos Tevez annullert et mål for offside. Verken Tevez eller Lionel Messi klarte å sette sitt preg på finalekampen.

TRIUMFERER: Gilberto Silva (t.v.) og Juan hever pokalen etter 3-0-seieren over Argentina. Foto: VANDERLEI ALMEIDA/AFP/SCANPIX
TRIUMFERER: Gilberto Silva (t.v.) og Juan hever pokalen etter 3-0-seieren over Argentina. Foto: VANDERLEI ALMEIDA/AFP/SCANPIX Vis mer

Brasil stilte i Copa America uten stjerner som Kaka og Ronaldinho, men Dungas mannskap forsvarte likevel Copa-trofeet. Gultrøyene har vunnet fire av de fem siste turneringene.

Real Madrid-spissen Robinho ble toppscorer i Copa America med seks nettkjenninger. Etter kampen hyllet landslagstreneren spillerne sine.

- De er vinnere, og kommer fra familier som ikke er de mest ressurssterke. Spillerne har jobbet hardt for dette, og fortjener det, sier Dunga, som har fått mye kritikk i årets Copa America. Likevel har han ikke følt seg fristet til å ta til motmæle.

- Hvis laget vinner, har jeg ingenting å forklare, sier landslagsveteranen.

(Dagbladet.no / NTB)

- Vant for den brasilianske supporteren
TAPTE: Lionel Messi måtte gi tapt for Brasil og Robinho. Brasilianeren scoret forøvrig seks mål i turneringen.