Vant for første gang på tre år

Trond Iversen til topps på Nya Ullevi.

Trond Iversen fra Mjøndalen vant sin første verdenscupseier på over tre år da han gikk til topps i fri teknikk på Nya Ullevi onsdag.

Ola Vigen Hattestad og Tor Arne Hetland var også i finaleheatet. Hetland, som kjempet for sammenlagtsseieren i verdenscupen, falt og endte på 4. plass. Norsk kompiskjøring var det ikke snakk om.

- Laget drar utmerket sammen, men vi gir ikke bort 1. plasser. Å gå for Tor Arne var aldri noe tema før start, men vi snakket om å unngå knuffing, sa Trond Iversen.

- Jeg tror ikke Tor Arne ville ha vunnet på en slik måte. Denne gang rotet han det vel til på egen hånd, fortsatte Iversen, som var innstilt på å få sin første seier på lenge.

Den forrige kom i Val di Fiemme for over tre år siden. Også den gang var det fri teknikk, men plasseringer på pallen har han flest av i klassisk stil. Han var sjette nordmann på 1. plass i sprint denne sesongen.

- Kampen om OL-billett blir tøff. OL i Torino og VM i Japan i 2007 er nærmste sportslige mål. Viktigst er vel at jeg blir far for annen gang i april. Da kommer sannsynligvis jente nummer to, sa Iversen.

I årets sprintcup endte han på 3. plass.

(©NTB)