Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vant for storebror

Petter Solberg kjørte gullrallyet på Kypros småsint over at storebror Henning ikke fikk Mitsubishi-kontrakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag i forrige uke fikk Henning bekreftet at han ikke får kontrakt med den japanske bilfabrikanten.

- Jeg synes det er en merkelig avgjørelse, og jeg må innrømme at det har irritert meg. Derfor vil jeg dedisere seieren på Kypros til ham. Han har betydd så mye for meg, og den nedturen han fikk i forrige uke, har han ikke fortjent, skriver Petter Solberg på sin hjemmeside.

NRK og TV2

Da den slitne, men lykkelige Rally Kypros-vinneren landet på Gardermoen i går ettermiddag, var det selvfølgelig Henning som plukket ham opp.

Fra Gardermoen gikk turen til NRKs og TV2s sommersendinger i Oslo. Petter var passasjer.

- Jeg er glad Henning reiste seg og vant NM-runden i helga, sier Petter, som selv vant en av de siste års mest overlegne seirer i VM-sirkuset.

Ned i vekt

Selv har han blitt noen kilo lettere etter 18 fartsprøver i brennende hete på Kypros.

- Det er hard jobbing og ingen dans på roser. Det har nok forsvunnet noen kilo, ja, men jeg vet ikke hvor mange, sier østfoldingen.

For akkurat som lørdag morgen, da han forsov seg til selve løpet og rakk starten med et nødskrik, var han også i drømmeland da innveiingen og helsesjekken skulle ha startet i går morges. Avtalen var klokka ni, men sjusover'n Petter våknet ikke før halvannen time seinere - noe som ble møtt med full forståelse fra helsepersonellet.

Strandparty

For når en VM-seier skal feires, varer det som regel ut i de små timer.

- Det ble arrangert et strandparty om kvelden, og det ble mye taler og styr. Selv om jeg tok det med ro, ble det seint før jeg kom i seng. Jeg er sliten og øm i hele kroppen i dag, men ellers i fin form, sier Solberg, som forsikrer at kiloene garantert kommer på plass igjen etter noen uker med ferie.

- Det har gått i et bankende kjør i en måned nå. Det skal bli deilig med ferie, sier Subaru-stjernen.

Neste VM-runde går i Tyskland fra 25. til 27. juli.

SLITEN VM-HELT: - Det har vært ei slitsom helg, men det har vært verdt hver dråpe med svette, sier Petter Solberg, som ble plukket opp av storebror Henning på Gardermoen i går.